Frifunnet i tingretten:

Nå er trikkeføreren på tiltalebenken igjen i lagmannsretten

PÅ TILTALEBENKEN IGJEN: Trikkeføreren ble blankt frifunnet i Oslo Tingrett. Nå sitter hun på tiltalebenken i Borgarting lagmannsrett etter at påtalemyndigheten anket.

PÅ TILTALEBENKEN IGJEN: Trikkeføreren ble blankt frifunnet i Oslo Tingrett. Nå sitter hun på tiltalebenken i Borgarting lagmannsrett etter at påtalemyndigheten anket.

Martin Guttormsen Slørdal

– Nå føler alle trikkeførerne at de er på tiltalebenken igjen, sier Tore Andreas Elton, klubbleder i Sporvognsklubben.

2017121209401620171220084743

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Trikkeføreren i 20-årene ble frifunnet på alle punkt av en enstemmig Oslo tingrett. Mandag måtte hun møte opp på tiltalebenken i lagmannsretten etter at påtalemyndigheten anket frifinnelsen.

– Det er tungt å se tiltalte, pårørende og vitner måtte gå igjennom dette enda en gang. Dommen fra tingretten var veldig klar i sin frifinnelse så vi undrer oss over hva påtalemyndigheten vil med denne ressursbruken, sier Tore Andreas Elton.

Den tiltalte trikkeføreren er fast ansatt i Sporveien og hadde kjørt trikk et par år da ulykken skjedde.

Trikkesjåfør tiltalt for uaktsomt drap

Ikke uaktsom kjøring

En 60 år gammel mann ble påkjørt av trikken da han forsøkte å krysse veien på Skøyen 14. januar i fjor. Han døde senere av skadene.

I tingretten la aktor ned påstand om 45 dagers ubetinget fengsel og inndraging av førerkortet, men trikkeføreren ble blankt frifunnet av tingretten. Tingretten kom til at kvinnen ikke hadde handlet uaktsomt.

På ulykkesstedet kjører trikken i egen trasé midt i veien i begge retninger, adskilt fra biltrafikken med en refuge på begge sider, skriver Aftenposten.

På ulykkesstedet er det fotgjengerfelt over veien, der bilistene har absolutt vikeplikt for fotgjengere, men i trikketraseen er det omvendt: Fotgjengere har vikeplikt for trikken, slik alle andre trafikanter også har.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy