Nå får deltidsansatte i Oslo pensjon for ekstravakter

Sidsel Hjelme

Kommunen legger nå om praksisen. Også ekstravakter skal med i pensjonsgrunnlaget, som ellers i landet.

2016051114483620160512083738

tips@fagbladet.no

Avgjørelsen kom etter at sykepleier Tori Reiremo med støtte fra Norsk Sykepleierforbund klagde på at ansatte i Oslo kommune ikke fikk pensjonsopptjening for ekstravakter, slik de har i resten av landet. Hun klagde saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet og fikk medhold.

Vant fram på vegne av mange

Finansbyråd Robert Steen sa til TV2-nyhetene at kommunene skulle rydde opp i sin praksis, så om ikke lenge kan de kommunalt ansatte som jobber deltid i Oslo, regne med at de vil tjene opp pensjon også på ekstravakter.

– Dette er flott. Vi har jobbet lenge for å få kommunen til å endre sin praksis slik at den kommer i takt med resten av kommune-Norge. Når Tori Reiremo nå har fått kommunen til å snu, har hun vunnet en kamp på vegne av mange, sier Anne Green Nilsen ved Fagforbundets kompetansesenter i Oslo, ifølge Fagforbundets hjemmesider.

Gjelder kun dem med deltid

Nilsen gjør oppmerksom på at dette vil få betydning bare for dem som ikke har full stilling. I de offentlige pensjonsordningene tar det ikke hensyn til stillingsprosent som overstiger hundre prosent. Overtidsarbeid er heller ikke pensjonsgivende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy