Akasia-streiken er over, og det blir heller ingen arbeidsrettssak

Nå får kvinner og menn lik og forutsigbar pensjon som varer hele livet

STREIKEN OVER: Forhandlingslederne i Fagforbundet, Delta, Utdanningsforbundet og Lederne er fornøyd med pensjonsløsningen i Akasia- Streiken er dermed over.

STREIKEN OVER: Forhandlingslederne i Fagforbundet, Delta, Utdanningsforbundet og Lederne er fornøyd med pensjonsløsningen i Akasia- Streiken er dermed over.

LO-Media

Etter tvungen mekling ble partene i Akasia-oppgjøret enige om en pensjonsløsning og lønnstillegg. Streiken er dermed over.

2017060608173820170606122307

per.flakstad@fagbladet.no

Løsningen innebærer at de ansatte i Akasia kan velge en ytelsespensjon som tilsvarer den tidligere ordningen de hadde. De ansatte kan også bli stående i den innskuddsordningen Akasia har i dag, dersom de ønsker det. De har også blitt enige med arbeidsgiver om en bedre uførepensjon.

Økt lønn

Den samlede lønnsøkningen er på nivå med sammenliknbare virksomheter. Tariffavtalene regulerer lønn og rettigheter for alle virksomhetene i Akasiakonsernet.

Hvorfor streiker de ansatte i Akasia-barnehagene?

Fornøyd

– Vi er fornøyde med at vi har fått gjennomslag for hovedkravet vårt, en ytelsesordning som er lik for kvinner og menn, som varer livet ut og er forutsigbar, sier forhandlingslederne i de fire fagforbundene som har vært i konflikt, Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne. Også FO har hatt ett medlem i Akasia ute i konflikt.

– Det er en lettelse at ansatte, barna og foreldrene nå kan komme tilbake til en normal hverdag. Konflikten har vært en belastning for alle berørte og det er godt at vi fant fram til en løsning vi kunne samle oss om, sier forhandlingslederne i en pressemelding.

– Vi er fornøyd med at vi med meklerens hjelp har kommet til en løsning slik at streiken i Akasia nå er avsluttet. Dermed vil barnehagene åpne fra kl. 10 i dag, og driften i selskapet for øvrig blir gjenopptatt, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Streikerammet pappa kjøpte is til streikende barnehageansatte

Ingen rettssaker

Fagforbundet hadde stevnet Akasia-selskaper for arbeidsretten fordi det mente pensjonstilbudet var tariffstridig, mens Akasia på sin side stevnet 90 ansate fordi konsernet mente en slik sak burde gå for sivil domstol og ikke arbeidsretten.

Med dette tariffresultatet anser partene at pensjonstvisten er løst, og begge parter vil trekke sakene.

Barnehagene i Akasia-konsernet åpner klokka 10 i dag.

Streikende koblet av med grillfest og appeller

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy