JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt utdanningstilbud for barne- og ungdomsarbeidere og helsefagarbeidere:

Nå kan ansatte i fritidsklubber gå på fagskole. Se søknadsfristene her

Colourbox

AOF har i samarbeid med Fagforbundet utviklet et fagskoletilbud for ansatte i fritidsklubber. Du har ennå tid til å søke.

2020082609570020200828100638

ingeborg.rangul@fagbladet.no

– Studiet er det første i sitt slag, og viktig for å videreutvikle kompetansen for ungdomsarbeidere, sier Ellen Ovenstad, leder for Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst .

Ovenstad sier at det finnes mange fagskoleutdanninger for dem som jobber med unge barn, men veldig få for dem som jobber med ungdom.

– Derfor har Fagforbundet samarbeidet med Fagskolen AOF Norge for å få på plass den nye utdanningen Arbeid med ungdom. Det er et deltidsstudium på kveldstid over to år, med fokus på praktisk læring du kan ta i bruk underveis.

Fagskolene kan bli svaret på koronakrisa for mange

Meld deg på

Det er ikke for sent å melde seg på dette studiet. Fristen i Skien går ut den 2. september, mens i Oslo går fristen ut den 22. september.

– Til nå har vi 33 søkere i Skien og 16 i Oslo. Alle er ikke tatt opp som studenter enda, så det er fortsatt ledige plasser begge steder, sier Gøril Bjerkestrand Sogge, fag- og studiestedsansvarlig ved Fagskolen AOF.

Hun forteller at det er flest kvinner som søker, men at det er noen menn begge steder.

– Aldersspennet på søkerne er fra 23 til 52 år.

Formelt opptakskrav er fullført videregående opplæring innen barne- og ungdomsarbeiderfaget eller helsearbeiderfaget. Det kan søkes opptak på bakgrunn av realkompetanse. I tillegg må det legges fram en politiattest innen fire uker etter at tilbud om studieplass er mottatt.

Siri og Bjørn tok fagbrev, men får ikke lønnsøkning

Utdanning som favner mye

På studiet vil alt fra psykologi og pedagogikk til etisk refleksjon, ungdomskultur og livsmestring stå på timeplanen.

Etter endt utdanning skal studentene ha kunnskap om målrettet og systematisk miljøarbeid i oppvekstsektoren, om barn og unges oppvekstmiljø, og om sammenhengen mellom helsefremmende arbeid i oppvekstsektoren og ungdoms fysiske, psykiske og sosiale helse.

De skal også kunne kartlegge faglige problemstillinger, identifisere og vurdere behov for tiltak og iverksette helsefremmende og pedagogiske aktiviteter for ungdom.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy