NHO bønnfaller regjeringen om å lette på kravene for arbeidsinnvandring. Det gjør Raymond Johansen urolig

NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

Ole Palmstrøm

– Det er ingen tvil om at importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

2021042610065420210426100653

NHO presser på regjeringen for å gjøre det enklere å hente arbeidskraft fra utlandet. Forslagene fremmes i et brev Børsen har fått tilgang til. Der ber NHO om en rekke lettelser i innreiserestriksjonene.

Blant kravene er at dagens regime med individuelt baserte søknader fjernes, og krav til dokumentasjon forenkles. I tillegg etterlyses større fleksibilitet i lengden på godkjente opphold, og NHO vil at folk som har vært på jobb i Norge, reist hjem og så vender tilbake, skal få forenklet behandling.

Solberg om importsmitte: Det er ting vi kunne gjort litt bedre

Men NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo, som mener faren for importsmitte øker når det blir lettere å hente inn utenlandsk arbeidskraft.

– Det er ingen tvil om at importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier Johansen til Børsen.

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, presiserer at lettelsene arbeidsgiverforeningen foreslår, ikke handler om å gi slipp på ulike smitteverntiltiltak.

– Vi mener at når stadig flere nå blir vaksinert, og vi har vanntette karanteneordninger, så er dette noe regjeringen må vurdere, sier hun.

Hard kritikk av helsevesenet under koronaen: Samtalene som gjorde sterkest inntrykk, var med de ansatte i eldreomsorgen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy