JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO bønnfaller regjeringen om å lette på kravene for arbeidsinnvandring. Det gjør Raymond Johansen urolig

NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

Ole Palmstrøm

– Det er ingen tvil om at importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

2021042610065420210426100653

NHO presser på regjeringen for å gjøre det enklere å hente arbeidskraft fra utlandet. Forslagene fremmes i et brev Børsen har fått tilgang til. Der ber NHO om en rekke lettelser i innreiserestriksjonene.

Blant kravene er at dagens regime med individuelt baserte søknader fjernes, og krav til dokumentasjon forenkles. I tillegg etterlyses større fleksibilitet i lengden på godkjente opphold, og NHO vil at folk som har vært på jobb i Norge, reist hjem og så vender tilbake, skal få forenklet behandling.

Solberg om importsmitte: Det er ting vi kunne gjort litt bedre

Men NHOs bønn møter liten forståelse hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo, som mener faren for importsmitte øker når det blir lettere å hente inn utenlandsk arbeidskraft.

– Det er ingen tvil om at importsmitte er den store trusselen mot alle våre framskritt og alle våre forsøk på å holde pandemien under kontroll, sier Johansen til Børsen.

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, presiserer at lettelsene arbeidsgiverforeningen foreslår, ikke handler om å gi slipp på ulike smitteverntiltiltak.

– Vi mener at når stadig flere nå blir vaksinert, og vi har vanntette karanteneordninger, så er dette noe regjeringen må vurdere, sier hun.

Hard kritikk av helsevesenet under koronaen: Samtalene som gjorde sterkest inntrykk, var med de ansatte i eldreomsorgen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy