JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fare for ny streik i private barnehager

NHO med pensjons-nei i private barnehager: Nå er det brudd i forhandlingene

colourbox.com

NHO ville ikke gå med på at de barnehageansatte får samme pensjonsordning som øvrige ansatte i private barnehager. Dermed ble det brudd etter flere ukers forhandlinger.

2023012712384420230127123843

per.flakstad@fagbladet.no

– Dette er de siste forhandlingene for ansatte i private barnehager i tariffoppgjøret 2022. Målet vårt er å få til en pensjonsordning på linje med resten av barnehagene, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen til Fagforbundets egen nettside. 

I 2022 måtte de ansatte i PBL-barnehagene streike i en måned før partene ble enige om at Fellesordningen for AFP innføres når reformert AFP i privat sektor er klar for årskullene fra og med 1968. Hvis tidspunkt for innføring av reformert AFP ikke er avklart i løpet av 2024, innføres gjeldende AFP i Fellesordningen 1. januar 2025.

Arbeidstakerne ble enige med arbeidgiverne: Les alt om resultatet her

I fjor ble selskapet FUS enig med de ansatte i barnehagekjeden Trygge Barnehager om den samme AFP-løsningen.

– Det var ikke mulig å komme fram til en løsning med NHO i forhandlingene, og derfor går vi nå til riksmekleren. Dermed er det fare for streik, sier Green Nilsen.  

Tidspunkt for mekling er ennå ikke fastsatt.

Barnehageoverenskomsten med NHO er en ganske fersk tariffavtale som ble undertegnet høsten 2021. I tillegg til tjenestepensjon ble det også forhandlet om økonomiske krav. Arbeidstakerne har krevd lønnstillegg på linje med de andre tariffområder i barnehagesektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy