JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

NHO-sjefen erkjenner: – Høye lederlønninger og millionbonuser hadde en pris

LÆREPENGE: – Det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon Ole Erik Almlid. 

LÆREPENGE: – Det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon Ole Erik Almlid. 

Herman Bjørnson Hagen

Ole Erik Almlid vedgår at høye lederlønninger og millionbonuser forsuret meklingen mellom NHO og LO.

2023041910024020230419100240

Almlid erkjenner overfor Adresseavisen at NHO ikke hadde den beste inngangen til meklingen, da oversiktene over lederlønnsutvikling og millionbonuser ble tema før meklingen startet.

– Tallene som kom, var lønn som ble gitt i fjor. Men det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier Almlid.

Andrea (21) må ha to jobber for å klare seg

– Det er et faktum at høye lederlønninger og bonuser gjorde forhandlingene vanskeligere denne gangen, sier han videre.

Almlid sier at sammenbruddet i forhandlingene og streiken er et stort nederlag.

– Selv om streik er et helt lovlig virkemiddel på linje med andre, mener jeg all streik er nederlag. Norge trenger ikke streik nå. De bedriftene som er tatt ut og har fått uttak, burde fått drevet som vanlig, sier Almlid.

Kommuneansatt? Storstreiken kan utsette din nye lønn

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy