Bildet er fra en øvelse i Trondheim.
Ole Palmstrøm
I undersøkelsen kommer det fram at kun halvparten av de spurte har tillit til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) jobber for innbyggernes beste. Tilsvarende tall fra Etterretningstjenesten er 38 prosent, mens kun 34 prosent svarer at de har høyt tillit til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).
Tallene tar utgangspunkt i en landsdekkende undersøkelse med 1.000 respondenter foretatt av Nordstat i juli på vegne av LO Stat og Utsyn – forum for utenriks og sikkerhet.
– Disse tallene burde vært høyere, sier leder Hedda Bryn Langemyr i Utsyn.
Hun mener at noe av forklaringen kan være at mange ikke har kjennskap til hva tjenestene arbeider med, samtidig som noen har lav tillit til dem.
Tilliten er aller verst i Nord-Norge, hvor flere er skeptiske til sikkerhetsmyndighetene enn landsgjennomsnittet.
– At sikkerhetsmyndighetene er upopulære i nord har både historiske årsaker og er ikke overraskende etter Ølen Betong og Frode Berg-saken de siste årene, sier Langemyr.
Mens det nasjonale gjennomsnittet med tillit til PST er 50 prosent, er det kun 38 prosent som har tillit til dem i nord. Også NSM og E-tjenesten får lavere oppslutning der enn resten av landet.
(©NTB)
isabel.muller.eidhamar@ntb.no
En avgjørelse fra Trygderetten kan få store konsekvenser for Nav.
Kasper Holgersen
GARASJE: Den enkle garasjen tilfredsstiller ikke et eneste HMS-krav, men nå kommer endelig en ny stasjon i Grovfjord. Verneombud Bjørn-Atle Johnsen er i mål etter sju års arbeid for ny stasjon.
Werner Juvik
DUO: Mette Nord og Jørn Eggum leder de to største LO-forbundene. Representanter fra ledelsen og fagfolk i begge forbund har møttes for å snakke om AFP i privat sektor.
Jo Straube/Håvard Sæbø
RESULTAT: Oppfølging og tilrettelegging er noko av stikkorda for at dei tilsette ved Kantarellhjemmet i Oslo har fått ned sjukefråveret. Frå venstre Shammim Andreassen Shahid, Birthe Wold Myhre, Evangeline Morales, Mustapha Yacoubi, og Ewa Adamski.
Øystein Windstad
Bensinavgiftene blir relativt sett lavere neste år.
Beate Oma Dahle / NTB
ØNSKE: Det vi trenger er å få økt fribeløpet før trygda til uføre blir redusert, mener Elisabeth Thoresen (i midten).
Simen Gald, Arbeids- og inkluderingsdepartementet