JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NRK: Kamzy Gunaratnam seiler opp som favoritt til andreplass på Oslo Aps liste

Kamzy Gunaratnam

Kamzy Gunaratnam

Jan-Erik Østlie

Varaordfører Kamzy Gunaratnam i Oslo var på vei ut av stortingslisten til Oslo Ap. Nå kan hun havne nesten på topp.

2020112010071220201120100715

Arbeiderpartiet i Oslo regner med å få inn minst fire representanter på Stortinget ved stortingsvalget høsten 2021. Det er klart at partileder Jonas Gahr Støre står øverst på listen. Tredjeplassen går trolig til Espen Barth Eide og femteplassen til Oslo Aps leder Frode Jacobsen.

Spenningen står om hvilke kvinner som skal stå på andre- og fjerdeplass på listen. En opptelling NRK har gjort viser at det ligger an til at Trine Lise Sundnes får fjerdeplassen, mens Gunaratman og av Zaineb Al-Samarai konkurrerer om andreplassen.

Så mye betaler Norge til EU: Nå blir det nye forhandlinger

Jevnt

Førsteutkastet fra nominasjonskomiteen ble lagt fram 1. november. Et mindretall i komiteen ville ha Gunaratnam som numre fire, men flertallet ville heller ha LO-kandidaten Trine Lise Sundnes.

Al-Samarai er foreslått som nummer to av nominasjonskomiteen. Hun sto på sjetteplass ved forrige stortingsvalg og har møtt som vara på Stortinget i inneværende periode.

Totalt er det 300 delegater som kan avgi stemme på det digitale nominasjonsmøtet 1. desember. NRKs opptelling viser at Gunaratnam leder, men at det er jevnt.

Gunaratnam er den foretrukne kandidaten til AUF. En av fire som har stemmerett på nominasjonsmøtet kommer fra AUF, skriver Dagsavisen.

– Vil bruke tiden godt

Nominasjonskomiteen, som ledes av Tone Tellevik Dahl, legger fram sitt endelige forslag til liste tirsdag 24. november. Det blir listen delegatene må ta stilling til på nominasjonsmøtet.

– Tilbakemeldingene fra lagene viser at komiteen fortsatt har en jobb å gjøre. Det synes klart at lagene ønsker Trine Lise Sundnes på fast plass. Hvem som bør stå på andre, sjette og eventuelt sjuende eller åttendeplass er det delte meninger om i lagene og det tema vi nå må bruke tiden godt på de neste dagene sier Tellevik Dahl til NTB.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy