Ny lønn for frisører: 97 prosent sa ja i uravstemningen

ENIGE FRISØRER: Nær halvparten av frisørene avga sin stemme i uravstemningen. 97 proent sa ja til forhandlingsresultatet.

ENIGE FRISØRER: Nær halvparten av frisørene avga sin stemme i uravstemningen. 97 proent sa ja til forhandlingsresultatet.

Sissel M. Rasmussen

Forhandlerne har en solid del av medlemsmassen i ryggen. Nesten alle frisørene som stemte, sa ja til resultatet.

2020102209460220201022094602

ola.tommeras@fagbladet.no

– Det er vi kjempefornøyd med, sier leder av Fagforbundet Frisørenes fagforening, Vivian Jacobsen. Hun viser også til en sterk deltakelse, nær femti prosent, som er et ganske høyt tall i uravstemning.

– Jeg er stolt av at så mange har deltatt og stemt på resultatet. Det viser engasjement, og det trenger vi, for vi er ikke i mål selv om det ble et bra resultat av forhandlingene i år. Engasjementet blant medlemmene tar vi med oss til neste oppgjør, sier Jacobsen.

– Vi fikk et godt løft i år, men vi har som mål å heve frisørlønna enda mer enn dette i framtidige oppgjør, sier Jacobsen.

Økte minstelønnssatser for frisørene

Økning i minstelønn

Det er tre uker siden at Fagforbundet og NHO ble enige om ny tariffavtale for frisørene. Resultatet gikk deretter til uravstemning blant medlemmene, der resultatet altså nå er klart.

– Vi har fått en anstendig økning av minstelønnssatsene, og vi har fått på plass flere nødvendige tekstlige endringer som etter vårt syn bidrar til en tydeligere tariffavtale, sa forhandlingsleder og AU-medlem i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen, da forhandlingene var avsluttet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy