JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny lønn for frisører: 97 prosent sa ja i uravstemningen

ENIGE FRISØRER: Nær halvparten av frisørene avga sin stemme i uravstemningen. 97 proent sa ja til forhandlingsresultatet.

ENIGE FRISØRER: Nær halvparten av frisørene avga sin stemme i uravstemningen. 97 proent sa ja til forhandlingsresultatet.

Sissel M. Rasmussen

Forhandlerne har en solid del av medlemsmassen i ryggen. Nesten alle frisørene som stemte, sa ja til resultatet.

2020102209460220201022094602

ola.tommeras@fagbladet.no

– Det er vi kjempefornøyd med, sier leder av Fagforbundet Frisørenes fagforening, Vivian Jacobsen. Hun viser også til en sterk deltakelse, nær femti prosent, som er et ganske høyt tall i uravstemning.

– Jeg er stolt av at så mange har deltatt og stemt på resultatet. Det viser engasjement, og det trenger vi, for vi er ikke i mål selv om det ble et bra resultat av forhandlingene i år. Engasjementet blant medlemmene tar vi med oss til neste oppgjør, sier Jacobsen.

– Vi fikk et godt løft i år, men vi har som mål å heve frisørlønna enda mer enn dette i framtidige oppgjør, sier Jacobsen.

Økte minstelønnssatser for frisørene

Økning i minstelønn

Det er tre uker siden at Fagforbundet og NHO ble enige om ny tariffavtale for frisørene. Resultatet gikk deretter til uravstemning blant medlemmene, der resultatet altså nå er klart.

– Vi har fått en anstendig økning av minstelønnssatsene, og vi har fått på plass flere nødvendige tekstlige endringer som etter vårt syn bidrar til en tydeligere tariffavtale, sa forhandlingsleder og AU-medlem i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen, da forhandlingene var avsluttet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy