JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny lønn for kirkeansatte

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Per Flakstad

Resultatet for ansatte i fellesrådene og menighetsrådene og Den norske kirke er på linje med det de ansatte i kommunene fikk.

2023061610283120230616103605

per.flakstad@fagbladet.no

I fellesråd og menighetsråd får de ansatte et lønnstillegg på mellom 23.800 og 38.000 kroner.

I rettssubjektet Den norske kirke får de ansatte et lønnstillegg på 6,1 prosent eller 6,8 prosent, avhengig av hva slags stilling de har. Ingen skal få et tillegg som er mindre enn 37.500 kroner.

Alle tilleggene gis med virkning fra 1. mai.

Lønna di spises opp av prisveksten

– Sosial profil

Fagforbundet gikk inn i oppgjøret med et krav om at de med lavest lønn skulle prioriteres. 

 – Det mener vi at vi har fått til. Vi har fått en god sosial profil i dette oppgjøret. De lavest lønte i fellesråd og menighetsråd har fått et solid løft, Kai Nygård som var forhandlingsleder i Fagforbundet og de andre LO-forbundene.

– Det er forskjellige grunnlag for beregninger i rettssubjektet den norske kirke og felles- og menighetsråd. Det gjør at tallene ikke er direkte sammenliknbare, men regnet i prosent kommer de lavest lønte best ut. Det var målet, og det har vi oppnådd, sier Nygård.

I tillegg til medlemmer i Fagforbundet gjelder oppgjøret også medlemmer i FO og Creo.

Statlige ledere fikk kraftig lønnsøkning – utbyttet fra statseide bedrifter var rekordhøyt

– Balansert resultat

– Det har vært krevende forhandlinger, og vi er glade for å ha kommet fram til et resultat som balanserer de hensynene vi må ta som ansvarlig arbeidsgiverorganisasjon, sier forhandlingssjef i Hovedorganisasjonen KA, Anne Cecilie Andresen.

Hun sier at oppgjøret har et krevende bakteppe med høy prisvekst og usikker økonomi for både arbeidsgivere og arbeidstakere, men at resultatet støtter opp under rekrutteringsarbeidet, samtidig som det ivaretar dem som rammes hardest av prisveksten i samfunnet.

To avtaler

KA er arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter. Det finnes to avtaler på området. Fagforbundet forhandler for sine medlemmer i blant annet kirkelige fellesråd, menighetsråd, menighetsbarnehager og i organisasjoner innenfor kirkelig sektor.

Den andre avtalen gjelder ansatte i organisasjoner og virksomheter innen kirkelig sektor. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy