JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt kjøpekraft for ansatte ved kinoer, apotek og boligbyggelag

RESULTAT: Peggy Hessen Følsvik fra LO og Inger Lise Blyverket fra Virke er enige om et anbefalt resultat. Rundt 250 av Fagforbundets medlemmer er berørt av dette oppgjøret.

RESULTAT: Peggy Hessen Følsvik fra LO og Inger Lise Blyverket fra Virke er enige om et anbefalt resultat. Rundt 250 av Fagforbundets medlemmer er berørt av dette oppgjøret.

Martin Guttormsen Slørdal

Oppgjøret mellom arbeidsgiverorganisasjonen Virke og LO ble avsluttet i går kveld. Resultatet er et generelt tillegg på 1 krone i timen pluss 30 øre i timen som også blir gitt som et generelt tillegg.

2018042712082420230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi er fornøyd med oppgjøret, som er i tråd med frontfaget. Vi har sikret medlemmene økt kjøpekraft, og fått til et solid løft for de lavest lønte, sier Peggy Hessen Følsvik som var LOs forhandlingsleder.

Stor avstand mellom partene i kommuneoppgjøret

Gjaldt 250 medlemmer

Oppgjøret mellom Virke og LO gjaldt 18 tariffavtaler.

For Fagforbundets medlemmer gjaldt avtalene for ansatte ved kinoer, apotek og boligbyggelag. Totalt rundt 250 medlemmer.

For ansatte ved apoteker og kinoer er det slått fast at de har en inntekt som ligger under 90 prosent av industriarbeiderlønn (ca. 418.000 kroner). De får derfor et ekstra lavlønnstillegg på 2,50 kroner i timen.).

Den økonomiske rammen for oppgjøret er 2,8 prosent, det samme som resultatet mellom LO og NHO tidligere i år.

Oslo: De ansatte vil ha forhandlingsrett på pensjon

Samme AFP som LO/NHO ble enige om

Partene er enige om å slutte seg til det LO og NHO ble enige om når det gjelder avtalefestet pensjon (AFP).

– Det betyr at vi har tettet hull som finnes i dagens ordning, og vi har sikret sliterne en egen ytelse, sier Følsvik.

Det siste, «slitertillegget», betyr et årlig påslag til de som går av med pensjon når de er 62, 63 eller 64 år, og som ikke klarer å jobbe ved siden av.

I tillegg skal altså AFP-ordningen utredes med tanke på å gjøre tidligpensjonsordningen mer forutsigbar og rettferdig.

Spekter-oppgjøret: Fikk på plass slitertillegget

HUK-oppgjøret til høsten

Det såkalte HUK-oppgjøret med Virke – for ansatte innen helse, utdanning og kultur – ble ikke forhandlet nå. Det er avtalt å gjennomføre det oppgjøret til høsten. Dette oppgjøret gjelder rundt 4300 medlemmer av Fagforbundet som er ansatt ved ideelle sykehjem og barnehager, kulturinstitusjoner.

Tilfreds

– Jeg er tilfreds med resultatet i årets oppgjør. Det gir reallønnsvekst innenfor forsvarlig rammer, sier Inger Lise Blyverket, forhandlingsdirektør i Hovedorganisasjonen Virke.

Les alle tariffsakene her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy