JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo prioriterer helsepersonell foran lærere i vaksinekøen. Nå reagerer Utdanningsforbundet

Aina Skjefstad Andersen, som leder Utdanningsforbundet i Oslo, mener at særlig de som jobber i barnehager burde bli prioritert i Oslo.

Aina Skjefstad Andersen, som leder Utdanningsforbundet i Oslo, mener at særlig de som jobber i barnehager burde bli prioritert i Oslo.

Martin Guttormsen Slørdal

Regjeringen åpner for at ansatte i skoler og barnehager kan prioriteres i vaksinekøen av de kommunene som ønsker det, men Oslo prioriterer helsepersonell.

2021062409433820210624094338

– Føringene fra FHI er klare. Vi må prioritere helsepersonell først. Og gitt at prognosene holder seg, så vil alle i Oslo ha fått tilbudet om vaksine innen slutten av juli, skriver assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i en epost til NTB.

Regjeringen gir kommunene muligheten til å prioritere ansatte i skoler og barnehager, slik at flest mulig er vaksinert før sommerferien er over.

Ekspert: Du får enten vaksine eller covid

Bakgrunnen for at regjeringen velger å prioritere disse gruppene, er at vaksineringen av hele befolkningen tar lengre tid enn antatt, og at alle lærere derfor ikke ville vært beskyttet før skolene åpner igjen.

Aina Skjefstad Andersen, som leder Utdanningsforbundet i Oslo, mener at særlig de som jobber i barnehager, burde bli prioritert i Oslo.

– Noen barnehager er jo åpne hele sommeren, og de ansatte tar ut ferie på forskjellige tidspunkter, sier hun til Dagsavisen.

Fagbladets yngste fikk stikket i armen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy