JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skatt på formue

Over fire milliarder i skjulte formuer meldt til Skatteetaten

Illustrasjon

Illustrasjon

Ole Palmstrøm

I fjor behandlet Skatteetaten 304 saker om skjulte formuer. Det ga en økning av skattbare inntekter på 164 millioner kroner og formuer på 4,1 milliarder.

2021030310290020210303103018

I tillegg tok 212 personer kontakt med etaten for å melde om uoppførte inntekter og formuer i året som gikk.

­– Størstedelen av sakene gjelder økonomiske forhold i utlandet. At vi får mer informasjon fra andre land, gjør det vanskeligere å skjule verdier i utlandet, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding.

– Krev å få vite hvor velferdsselskapenes overskudd ender

Frivillig retting, også kjent som skatteamnesti, gjør at personer kan melde fra om formue og inntekt som tidligere ikke er oppgitt til Skatteetaten. Folk slipper dermed tilleggsskatt og mulig politianmeldelse, men må betale skatten de skylder pluss renter.

Schanke Funnemark sier det varierer hvem som ber om frivillig retting.

– Det kan være hvem som helst, men vi ser at det i større grad handler om at mange ikke kjenner til regelverket og melder fra når de oppdager at verdiene ikke bare er skattepliktige i det landet man har eiendom eller en konto, sier hun.

Slik har amerikanske multimilliardærer fått tilgang til norske skattekroner

Siden 2007 har nærmere 4.000 personer kontaktet Skatteetaten gjennom denne ordningen. Til sammen er summen på innmeldte beløp over 80 milliarder kroner i formue og om lag 3 milliarder i inntekt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy