Pause i forhandlingene for ansatte i private barnehager

FORHANDLINGSPAUSE: Mandag 10. september fortsetter forhandlingene om lønn og pensjon for de ansatte i private barnehager. (Illustrasjonsfoto)

FORHANDLINGSPAUSE: Mandag 10. september fortsetter forhandlingene om lønn og pensjon for de ansatte i private barnehager. (Illustrasjonsfoto)

Per Flakstad

Partene i lønnsforhandlingene for de ansatte i private barnehager har bestemt seg for å ta en pause.

2018083013190620180830134015

per.flakstad@fagbladet.no

Forhandlingene startet tirsdag og skulle vært ferdig i går. I stedet har partene bestemt seg for å ta en pause og sette seg ved forhandlingsbordet igjen mandag 10. september.

– Vi er enige om at vi trenger mer tid og har derfor avtalt å møtes igjen om to uker, sier administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund Anne Lindboe til organisasjonens nettside.

Slik er forslaget til ny pensjonsordning i offentlig sektor

Krevende pensjon

Etter det Fagbladet forstår, er det lønn og ikke minst en pensjonsløsning for de ansatte som det krever tid å bli enige om.

Årsaken til at forhandlingene for de private barnehagene kom i gang så sent på året er at partene ville vente på resultatet av forhandlingene om offentlig tjenestepensjon. Dette ble endelig avklart i slutten av mai da medlemmene i LO sammen med Unio, YS og Akademikerne sa ja til den løsningen som ble anbefalt.

– Pensjon har vært et mangeårig tema i forhandlingene uten at vi har lykkes med å komme til enighet. Etter at partene i offentlig sektor ble enige om en ny offentlig tjenestepensjon, baner det vei for å kunne forhandle om en ny pensjonsordning for PBL-barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Ti ting du må vite om offentlig tjenestepensjon

Håper på et anbefalt resultat

Før forhandlingene startet, sa hun at hun var optimist, og hun håper fortsatt at det skal være mulig å finne en god løsning og komme fram til et resultat som partene kan anbefale.

Fagforbundet organiserer rundt 8400 medlemmer i private barnehager som er organisert i PBL.

– Flere barnehagelærere – mindre voksentid

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy