JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom legger spørsmålet om sammenslåing med Fagforbundet i medlemmenes hender

STEMMENE SKAL TELLES: Det ble krevd skriftlig avstemning på Postkoms landsstyremøte. Resultatet viste at et overveldende flertall ønsket å sende sammenslåingssaken på uravstemning.

STEMMENE SKAL TELLES: Det ble krevd skriftlig avstemning på Postkoms landsstyremøte. Resultatet viste at et overveldende flertall ønsket å sende sammenslåingssaken på uravstemning.

Kai Hovden

På onsdagens ekstraordinære landsstyremøte valgte et stort flertall av representantene å si ja til uravstemning om sammenslåing med Fagforbundet.

2019022807524820230821171436

kai.hovden@lomedia.no

Landsstyrets medlemmer valgte å støtte forbundsstyrets innstilling. 27 stemte for, mens fem stemte imot å sende sammenslåingen på uravstemning.

Hilsen fra Fagforbundet

Leder av Fagforbundet Mette Nord holdt et innlegg på møtet etter at landsstyret hadde fattet sitt vedtak.

– Vi setter umåtelig pris på at dere anbefaler Fagforbundet. Vi har sammen en unik samlet kompetanse. Sammen er vi sterkere enn hver for oss, sa Mette Nord.

Slik vil Fagforbundet innfri Postkoms krav til sammenslåing

Klart standpunkt

– Jeg er glad for at landsstyret har tatt et klart standpunkt. Nå er det opp til medlemmene å bestemme, sa forbundsleder Odd Christian Øverland.

Han sto for en grundig gjennomgang av det fremforhandlede resultatet før det ble åpnet for diskusjon. Allerede under Øverlands presentasjon var flere engasjerte landsstyrerepresentanter på banen.

Nei-siden mente Postkom fint kunne klare seg videre som selvstendig forbund. Det ble blant annet vist til at man som del av LO vil ha den nødvendige støtten og gjennomslagskraften. Det var ikke andre nestleder Hans Fredrik Danielsen enig i.

– Det er flertallet og de største forbundene som vinner frem internt i LO, sa han.

Postkoms forbundsstyre anbefaler sammenslåing med Fagforbundet

Lytter til medlemmene

Flere som inntok talerstolen minnet om i hvilken kraft landsstyrerepresentantene var samlet, nemlig som tillitsvalgte og dermed representanter for medlemmene.

– Vi har fått et godt forhandlingsresultat, sa Odd Arne Hartvigsen, styremedlem i Nord-Norge krets.

Hartvigsen var klar på at Postkom ikke er tjent med et nytt havari på sammenslåingsfronten.

– Vi har respektert medlemmenes synpunkter frem til nå, og vi må respektere hva de vil svare i en uravstemning. Jeg oppfordrer derfor landsstyret til å stemme ja til uravstemning, sa Hartvigsen.

Postkom vil arrangere nye informasjonsmøter i tiden frem mot uravstemningen. Den vil foregå mellom 23. april og 3. mai.

Dersom resultatet blir positivt, vil Postkom holde ekstraordinært landsmøte i august.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy