JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

«Prisen» for feriepenger for dagpenger er fortsatt uviss

Arbeids-og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan ennå ikke si noe om budsjetteffektent.

Arbeids-og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan ennå ikke si noe om budsjetteffektent.

Leif Martin Kirknes

Regjeringen vet ennå ikke hvor mye det vil koste å gi feriepenger til ledige de to neste årene.

2021030509473920210305094857

helge@lomedia.no

For snart en måned siden ble det kjent at Frp får med seg regjeringspartiene til å utbetale feriepenger til de som ikke har rett til fortsatt å motta dagpenger og samtidig tar ut ferie.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kan ennå ikke si noe om budsjetteffekten av dette anmodningsvedtaket.

– Vedtaket i Stortinget angir ikke noe konkret regelverk for den midlertidige ordningen. Regjeringen vil komme tilbake til Stortinget senest i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett med forslag til regelverk samt budjetteffekten av dette, svarer han på et skriftlig spørsmål fra Arild Grande (Ap).

Oversikt: Når får du din nye lønn? Her er de viktigste datoene i lønnsoppgjøret 2021

Grande viser til at tidligere forslag om ferietillegg på dagpenger hovedsakelig innebærer en gjeninnføring av reglene for ferietillegg som gjaldt før 2015. Stortinget vedtok et helt annet forslag, som det dermed er uvisst hva budsjetteffekten vil gi.

Vedtaket som ble fattet i Stortinget sier at det skal innføres en midlertidig rett til feriepenger for dagpenger mottatt i 2020 og 2021 for utbetaling henholdsvis sommeren 2021 og 2022. Dette vil gjelde for de som ikke har rett til fortsatt å motta dagpenger og samtidig ta ut ferie.

Mye lest: Sjekk snittlønna i over 350 yrker

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy