JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Raymond Johansen om eldreomsorgen i Oslo: – Har store utfordringer

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har vært utsatt for, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har vært utsatt for, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Leif Martin Kirknes

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at eldreomsorgen i Oslo er blitt bedre de siste årene, men innrømmer at det fortsatt er store utfordringer.

2023012009391520230120093914

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har vært utsatt for. Sånn skal vi ikke ha det, sier Johansen til Politisk kvarter på NRK.

De siste ukene har flere medier satt søkelyset på eldreomsorgen i Oslo. Byrådslederen innrømmer at eldreomsorgen i Oslo har utfordringer, men står fast på at den har blitt bedre gjennom de sju årene han har vært byrådsleder.

NRK-dokumentar om eldreomsorgen ryster: Flere hele og faste stillinger er eneste løsning, mener Fagforbundet

– Vi overtok ikke akkurat en eldreomsorg det skinte av. Vi så gjennom pandemien at Oslos eldreomsorg leverte fantastisk. Så betyr ikke det at eldreomsorgen ikke har store utfordringer, sier han.

På grunn av forholdene som har vært avdekket på flere helsehus i hovedstaden, vurderer nå flere partier mistillit mot helsebyråd Robert Steen (Ap). Blant disse er Venstre, Høyre og Folkets parti (FP).

Johansen synes det er pussig at partier varsler mistillit før en høring.

– Robert Steen har stått fantastisk i det, også gjennom pandemien. Men så betyr ikke det at det ikke er utfordringer i eldreomsorgen. Vi har gjort mye, men mye gjenstår, sier han.

(©NTB)

anne.skifjeld@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy