JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordhøyt koronafravær – tre av ti fortsatt på hjemmekontor

MINDRE KLEMFARE: Tre av ti jobber fortsatt fra hjemmekontor, ifølge svarene til deltakerne i Norsk koronamonitor. Fire av ti har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uka.

MINDRE KLEMFARE: Tre av ti jobber fortsatt fra hjemmekontor, ifølge svarene til deltakerne i Norsk koronamonitor. Fire av ti har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uka.

Graham Oliver, Colourbox

Selv om samfunnet har åpnet opp igjen, jobber mange fortsatt hjemmefra. Samtidig er koronafraværs- og forkjølelsestallene rekordhøye.

2022022111095920220221110959

redaksjonen@fagbladet.no

I den nyeste oppdateringen av Norsk koronamonitor fra Opinion svarer 30 prosent av arbeidstakerne at de hovedsakelig hadde hjemmekontor forrige uke, det er like mange som uken før.

– Gjenåpningen har så langt ikke medført en folkevandring tilbake til kontorene. Og hjemmekontor er nok uansett kommet for å bli for mange, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

21 prosent av befolkningen sier de i hovedsak har sluttet å gå ut av huset, en økning på 2 prosentpoeng fra uken før.

Rekordhøye 39 prosent sier de eller noen i husstanden har hatt sykefravær på grunn av koronasituasjonen den siste måneden. 35 prosent sier noen i husstanden er forkjølet eller mistenker koronasmitte. Også det er ny rekord.

Skal arbeidsgiver betale strømregninga når du jobber på hjemmekontor? Fagforbundet krever klarere regler

Klemmene sitter litt løsere enn før; 40 prosent sier de har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uken. Det er en oppgang fra 35 prosent uken før, men betyr samtidig at seks av ti nordmenn ikke har klemt noen utenfor egen husstand nylig. Det er omtrent like mange som de 57 prosentene som sier at de savner mer kontakt med andre mennesker.

91.000 personer er spurt i Opinions undersøkelse.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy