MINDRE KLEMFARE: Tre av ti jobber fortsatt fra hjemmekontor, ifølge svarene til deltakerne i Norsk koronamonitor. Fire av ti har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uka.
Graham Oliver, Colourbox
redaksjonen@fagbladet.no
I den nyeste oppdateringen av Norsk koronamonitor fra Opinion svarer 30 prosent av arbeidstakerne at de hovedsakelig hadde hjemmekontor forrige uke, det er like mange som uken før.
– Gjenåpningen har så langt ikke medført en folkevandring tilbake til kontorene. Og hjemmekontor er nok uansett kommet for å bli for mange, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.
21 prosent av befolkningen sier de i hovedsak har sluttet å gå ut av huset, en økning på 2 prosentpoeng fra uken før.
Rekordhøye 39 prosent sier de eller noen i husstanden har hatt sykefravær på grunn av koronasituasjonen den siste måneden. 35 prosent sier noen i husstanden er forkjølet eller mistenker koronasmitte. Også det er ny rekord.
• Skal arbeidsgiver betale strømregninga når du jobber på hjemmekontor? Fagforbundet krever klarere regler
Klemmene sitter litt løsere enn før; 40 prosent sier de har klemt noen de ikke bor sammen med den siste uken. Det er en oppgang fra 35 prosent uken før, men betyr samtidig at seks av ti nordmenn ikke har klemt noen utenfor egen husstand nylig. Det er omtrent like mange som de 57 prosentene som sier at de savner mer kontakt med andre mennesker.
91.000 personer er spurt i Opinions undersøkelse.
70/30
Agnes Bridge Walton
Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.
Gorm Kallestad, NTB og Privat
Jonas Fagereng Jacobsen
Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser. Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier. - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på tvers av politiske skillelinje for viktige saker.
Ole Martin Wold
Helsefagarbeider Solveig Irene Skjerve er leder av Fagforbundet Fana. Hun frykter dårligere pensjon og mindre jobbsikkerhet dersom arbeidsplassen hennes blir satt ut på anbud.
Paul S. Amundsen
Herman Bjørnson Hagen