Rødt sørger for flertall for mistillit mot MDGs Lan Marie Berg

Detr er klart at byrådet i Oslo vedtar mistillit mot miljøbyråden

Detr er klart at byrådet i Oslo vedtar mistillit mot miljøbyråden

Michael Brøndbo

Rødt stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo bystyre. Dermed ligger forslaget an til å få flertall.

2021061512111620210615125336

Rødt stiller seg bak mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) i Oslo bystyre og anmoder også Berg om å trekke seg som byråd.

Det opplyste gruppeleder Eivor Evenrud for Rødt i Oslo bystyre, som møtte pressen utenfor Oslo rådhus tirsdag ettermiddag.

Fra barnehagelærer til politiker. Les Fagbladets portrett av Eivor Evenrud fra i fjor sommer

– For Rødt er åpenhet og informasjon helt sentralt i politikken, sa Evenrud, som var strekt kritisk til Bergs håndtering av den mye omtalte budsjettsprekken.

MDGs Lan Marie Berg risikerer å bli avsatt i forbindelse med en skandale rundt Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Også tidligere har byråd Berg møtt kritikk for manglende informasjon. Miljøbyråden i Oslo sa i 2019 at hun har overholdt informasjonsplikten etter at Energigjenvinningsetaten (EGE) innrømmet 557 brudd på arbeidsmiljøloven.

Saken oppdateres.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy