JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt vil pålegge bankene å ikke utbetale utbytter

Bjørnar Moxnes

Bjørnar Moxnes

Jan-Erik Østlie

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det er naivt å tro at aksjonærer vil avstå fra utbytter hvis ikke staten krever det, og vil fremme forslag i Stortinget.

2020031709093720200317090951

Fredag la regjeringen fram en krisepakke med mål om å stagnere koronaepidemiens skadevirkning på økonomien. Den håper blant annet grepet vil gjøre bankene i stand til å håndtere tap, samtidig som de kan hjelpe bedrifter med betalingsutsettelse eller lån.

Klassekampen skriver at Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det må følge forpliktelser med krisepakkene. Mandag fremmer partiet et forslag med mål om å få stortingsflertallet med på å be regjeringen «pålegge bankene som nå har fått redusert kapitalbufferkrav, om inntil videre ikke å utbetale utbytter».

Koronakrisen: Permitterte medlemmer skal slippe å betale kontingent

p

Finanstilsynet har advart Finansdepartementet, omtalt av Dagens Næringsliv fredag, mot at bankene blant annet kan øke utbytter.

– Jeg har aldri hørt om en selvregulerende kapitalist, hvert fall ikke i banksektoren. Det er nativt, på grensa til det rørende, å tro at aksjonærene bare vil avstå fra utbytte hvis ikke staten krever det, sier Moxnes til Klassekampen.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) skriver i en epost til avisen at han har «tillit til at bankene gjør det de kan for å bidra når vi nå har senket kapitalkravene». Han skriver også at han «legger til grunn at bankene er restriktive med utbytteutbetalinger og bonuser i den økonomiske situasjonen vi er i nå».

Fagbladets spesialside om koronaviruset

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy