Røykere tar flere pauser – det kan skape gnisninger på jobben

ANB-arkiv

54 prosent av de spurte i en dansk undersøkelse blant fagforbundsmedlemmer sier seg enige i at røykere tar flere pauser enn ikke-røykere. Det skaper reaksjoner.

2019080610222020190806103236

Undersøkelsen er gjort av Analyse Danmark på vegne av Fagbladet 3F blant 1.005 medlemmer av fagforbundet 3F. Det er generelt flertall som mener røykere tar flere pauser, og det er særlig de som er ansatt i industrien som nikker gjenkjennende.

Møt de siste røykerne

Arbeidsmarkedsforsker Flemming Ibsen ved Aalborg Universitet advarer om at det er ikke-røykerne som tenderer til å reagere på røykernes hyppige pauser.

– Hvis du røyker 20 om dagen, og det hver tar sju-åtte minutter, påløper det plutselig mange minutter. Det skaper mistillit og misunnelse mellom de ansatte, hevder han.

Tillitsmann Per Andersen ved Kopenhagen Fur ser at røykere tar flere pauser, men er ikke med på at det skaper gnisninger mellom ansatte. Det er heller arbeidsgiverne som er misfornøyde, mener han.

– Arbeidsgiverne forsøker alltid å finne unnskyldninger for at deres ansatte ikke skal ta pauser, sier Andersen.

Ufaglærte og skiftarbeidere har mer søvnproblemer enn folk i andre yrkesgrupper

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy