JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Så mange Nav-ansatte har millionlønn

Mímir Kristjánsson er kritisk til de høye lønningene og peker på at medianlønnen i Norge er 572.000 kroner.

Mímir Kristjánsson er kritisk til de høye lønningene og peker på at medianlønnen i Norge er 572.000 kroner.

Leif Martin Kirknes

Nesten 9 prosent av de ansatte i Arbeids- og velferdsetaten (Nav) tjener mer enn én million kroner i året. Det er for mange og for mye, mener Rødt.

2023032109343020230321093429

Ifølge arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) tjener i alt 272 Nav-ansatte minst én million kroner i året. Opplysningene kommer fram i Mjøs Persens svar på et skriftlig spørsmål fra Rødt-representant Mímir Kristjánsson, skriver Klassekampen.

36.000 uføre alderspensjonister taper mange tusen kroner i året

Andelen med millionlønn er forholdsvis lav i Nav sett under ett, men det er mange høytlønte i Arbeids- og velferdsdirektoratet, som ligger på toppen av organisasjonsstrukturen i Nav.

Av de 1.554 som jobber i direktoratet, har 136 ansatte en årslønn på over én million. Andelen med millionlønn i Nav sett under ett er 1,8 prosent. Til sammenligning tjener snaut 8 prosent av alle norske arbeidstakere mer enn én million kroner i året.

Flere skal få tidligpensjon – men ny AFP kommer heller ikke i år

Kristjánsson er kritisk til de høye lønningene og peker på at medianlønnen i Norge er 572.000 kroner.

– At man skal tjene det dobbelte når man er mellomleder i Nav, for det er det sjiktet du må ned på, det gir ingen mening, sier han.

HR-direktør Gunhild Løkkevoll i Arbeids- og velferdsdirektoratet forsvarer lønnsnivået og understreker at de trenger fagfolk med etterspurt spisskompetanse.

– Hvis vi hadde bestemt at ingen i Nav skulle tjene over en million ville det betydd at vi ikke kunnet ansette fagpersoner som i dag gjør en viktig jobb for Nav og brukerne våre, sier Løkkevoll.

Nav-ansatte ga politikerne klar beskjed: – Dere bestemmer stønadsnivået, og vi får hets for det

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy