Særaldersgrenser: Nå nekter fagorganisasjonene å delta i regjeringens pensjonsarbeid

LO-leder Peggy Hessen ber regjeringen ta tak i prosessen om særaldersgrenser for pensjon.

LO-leder Peggy Hessen ber regjeringen ta tak i prosessen om særaldersgrenser for pensjon.

Leif Martin Kirknes

LO, YS og Unio nekter å delta i innspillsrunden til regjeringens arbeid med særaldersgrenser for pensjon. Regjeringen avviser avtalebrudd.

2021051810052720210518100523

Stemningen er på frysepunktet mellom arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen og de tre store fagorganisasjonene, skriver Klassekampen.

De nekter å delta, og skriver i et svarbrev at departementet har et «hastverk som på ingen måte gir grunnlag for tillit til prosessen».

– Vi forventer at en ansvarlig statsråd nå tar tak i dette og møter oss for å legge et løp for nye forhandlinger, der vi løser oppgaven i riktig rekkefølge, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Frp er på vippen: Her er partienes mening om framtida for særaldersgrensene

Regjeringen har fremmet et lovforslag som fjerner plikten de ansatte har til å fratre når de når pensjonsgrensen. YS mener at hele grunnfilosofien i pensjonssystemet kan stå for fall.

– Dette er ikke en rettighet for enkeltpersoner, men et prinsipp for å verne mottakere av tjenesten, sier YS-leder Erik Kollerud.

Regjeringen avviser avtalebrudd.

– Verken lovforslaget eller den planlagte forskriften endrer aldersgrensene eller pensjonsreglene sett fra arbeidstakernes side, sier Isaksen.

(©NTB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy