JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Særaldersgrenser: Nå nekter fagorganisasjonene å delta i regjeringens pensjonsarbeid

LO-leder Peggy Hessen ber regjeringen ta tak i prosessen om særaldersgrenser for pensjon.

LO-leder Peggy Hessen ber regjeringen ta tak i prosessen om særaldersgrenser for pensjon.

Leif Martin Kirknes

LO, YS og Unio nekter å delta i innspillsrunden til regjeringens arbeid med særaldersgrenser for pensjon. Regjeringen avviser avtalebrudd.

2021051810052720210518100523

Stemningen er på frysepunktet mellom arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen og de tre store fagorganisasjonene, skriver Klassekampen.

De nekter å delta, og skriver i et svarbrev at departementet har et «hastverk som på ingen måte gir grunnlag for tillit til prosessen».

– Vi forventer at en ansvarlig statsråd nå tar tak i dette og møter oss for å legge et løp for nye forhandlinger, der vi løser oppgaven i riktig rekkefølge, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Frp er på vippen: Her er partienes mening om framtida for særaldersgrensene

Regjeringen har fremmet et lovforslag som fjerner plikten de ansatte har til å fratre når de når pensjonsgrensen. YS mener at hele grunnfilosofien i pensjonssystemet kan stå for fall.

– Dette er ikke en rettighet for enkeltpersoner, men et prinsipp for å verne mottakere av tjenesten, sier YS-leder Erik Kollerud.

Regjeringen avviser avtalebrudd.

– Verken lovforslaget eller den planlagte forskriften endrer aldersgrensene eller pensjonsreglene sett fra arbeidstakernes side, sier Isaksen.

(©NTB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy