JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seieren i retten kan koste omsorgsgiganten over 40 millioner kroner

Fagforbundets leder jubler for seieren i retten. – Dette er kanskje den viktigste saken for norsk arbeidsliv og våre medlemmer i moderne tid.

Fagforbundets leder jubler for seieren i retten. – Dette er kanskje den viktigste saken for norsk arbeidsliv og våre medlemmer i moderne tid.

Jan-Erik Østlie

Dersom dommen blir stående får Fagforbundet dekket alle sine advokatutgifter. I tillegg får saksøkerene store erstatninger.

2021062914523020210629151657

idun.teeuwen@fagbladet.no

I tillegg til å bli dømt til å betale omsorgsarbeiderne om lag 24,1 millioner kroner, pluss betydelige forsinkelsesrenter, må velferdsselskapet Stendi også betale sakens omkostninger på 17,5 millioner kroner. Dette er blant annet de over 15 millioner kronene Fagforbundet har brukt på advokater.

Dette betyr at Stendi er dømt til å betale over 40 millioner kroner. På toppen av det må de betale det ukjente beløpet på sine egne saksomkostninger.

Ankesak: Fagforbundet knuste omsorgsgigant i retten

Må betale millioner til omsorgsarbeiderne

Tirsdag ettermiddag vant Fagforbundet i retten, som betyr at 22 omsorgsarbeidere kommer til å bli etterbetalt millioner fra velferdsselskapet. Borgarting lagmannsrett har nå gitt omsorgsarbeiderne i Stendi medhold i at de hele tiden har vært arbeidstakere, til tross for at de har blitt behandlet som selvstendige næringsdrivende (oppdragstakere).

Fagforbundet har brukt over 15 millioner kroner på advokater: I dag faller dommen i en av tidenes største arbeidsrettssaker

Nå jubler Fagforbundets leder Mette Nord:

– Dette er brakseier for våre medlemmer som har kjempet denne kampen i to rettsinstanser. Men det er også en uhyre viktig seier for Fagforbundet og andre som arbeider for et anstendig og regulert arbeidsliv. Borgarting lagmannsrett har utvetydig slått fast at Stendi år etter år har brutt loven og gjennom dette utsatt våre medlemmer for grove brudd på deres rettigheter som arbeidstakere. Vi forventer at Stendi, bransjen for øvrig og NHO tar inn over seg dette og sørger for en opprydding. Vi kan ikke ha lovløse tilstander i norsk arbeidsliv, der grådige arbeidsgivere tjener store penger på å slite ut helsa til vanlige arbeidstakere, sier hun i en pressemelding.

Skal vurdere anke

– Vi tar til etterretning at Borgarting lagmannsrett er kommet til en helt annen konklusjon enn Oslo tingrett. Vi registrerer også at et mindretall i lagmannsretten i hovedsak slutter seg til vurderingene fra tingretten. Avgjørelsen fra lagmannsretten avviker vesentlig fra tingrettens vurdering og vi skal derfor bruke god tid på å lese dommen nøye og vurdere å anke, sier advokat Eirik Edvardsen i SANDS på vegne av Stendi.

Stendi skriver i en pressemelding at de ikke har noen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy