JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seks av ti vurderer jobbytte om de ikke får fleksibilitet

Pandemien har endret norske virksomheter, viser en ny undersøkelse gjennomført av HR Norge og EY.  (Illustrasjonsfoto)

Pandemien har endret norske virksomheter, viser en ny undersøkelse gjennomført av HR Norge og EY.  (Illustrasjonsfoto)

Erlend Angelo

Seks av ti arbeidstakere er forberedt på å bytte jobb dersom de ikke får en fleksibel arbeidsløsning. Det kommer fram i en ny undersøkelse.

2022050914090520220509140902

Ni av ti arbeidstakere ønsket en fleksibel arbeidsløsning etter pandemien. Nå svarer over seks av ti (63 prosent) at de er forberedt på å bytte jobb dersom de ikke får den fleksibiliteten de ønsker seg.

Undersøkelsen fra HR Norge og revisjons- og rådgivingsselskapet EY, viser at pandemien har endret hvordan ansatte forholder seg til arbeidsplassen.

– Ansatte stiller større krav, ikke bare til den fysiske arbeidsplassen, men også til fleksibilitet i arbeidssituasjonen. Da er det opp til arbeidsgivere å tenke nytt og finne nye løsninger slik at de kan fortsette å tiltrekke seg de største talentene, sier Bjørnar Skas, kompetanseleder i EY.

De fysiske omgivelsene på arbeidsplassen, teknologien som blir benytter og hvordan vi forholder oss til hverandre er hovedområdene som har blitt påvirket av pandemien, ifølge undersøkelsen.

Til tross for tydelige ønsker om hybride løsninger blant arbeidstakere, jobber kun 44 prosent av virksomhetene aktivt for å legge til rette for hybride løsninger, viser undersøkelsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy