JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Senterpartiet vil prøve å stjele håpløse Høyre-velgere

Trygve Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum

Jan-Erik Østlie

Sp håper at Høyre-velgere gir opp håpet om en ny borgerlig regjering, og heller stemmer Sp for å begrense SVs innflytelse, opplyser kilder til Aftenposten.

2021081910240720210819102406

På Norstats siste måling for avisa oppgir mer enn 53.000 som stemte Høyre i 2017 at de vil stemme på Senterpartiet i september. Det samme gjelder for mer enn 68.000 som tidligere har stemt på Fremskrittspartiet.

Sp, som stjeler flere velgere fra de borgerlige partiene enn noen andre i den rødgrønne blokka, håper langt flere vil krysse grensa før valget. Sentralt plasserte kilder sier til Aftenposten at partiet forventer et vendepunkt dersom det blir tydeligere at slaget er tapt for Solberg-regjeringen.

En kilde påpeker til avisa at det ikke er tradisjon for taktisk stemming på Sp, mens en annen sier at mange tidligere Høyre-velgere har rost Sp-folk som driver valgkamp. Partiets taktikk for å lokke de borgerlige velgerne skal ifølge avisas opplysninger være å skremme med SVs innflytelse.

Derfor vil de holde fast ved at Sps regjeringsalternativ består av Ap og Sp, selv om partiene på meningsmålingene også ser ut til å trenge SV for å få flertall i Stortinget.

Tankegangen er angivelig at folk som ville stemt Frp eller Høyre, vil foretrekke en regjering uten SV, om de ser at høyresida uansett vil tape valget. Derfor vil de heller stemme på Sp, framfor Høyre og Frp, er teorien.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum sier til avisa at han tror på at Sp og Ap kan få flertall alene.

– Hvis vi står på helt, helt inn, så er det er bare 5–6 mandater som mangler på at Sp og Ap får flertall alene, sier han og understreker videre at det stadig er bevegelse på målingene.

KrF-toppene slår full alarm om sperregrensen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy