JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Yrkesfag

Setter i gang arbeidet med nasjonalt senter for yrkesfag

KRAFTFULLT LØFT: – Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

KRAFTFULLT LØFT: – Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Knut Viggen

– Det skal være et kontaktpunkt for regionale, nasjonale og internasjonale aktører innen yrkesfag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

2022081509200020220815120514

nettverk@lomedia.no

Regjeringen ønsker et kraftfullt løft for yrkesfagene og setter nå til høsten ned en arbeidsgruppe som skal se på hva slags mandat og finansiering et nasjonalt senter for yrkesfag kan ha.

Deretter vil regjeringen vurdere senterets oppgaver og lokalisering.

Arbeidsgruppen består av relevante parter og ledes av Kunnskapsdepartementet. Målet er å etablere et nasjonalt senter for yrkesfag som bidrar til god og relevant yrkesopplæring.

– Regjeringen varslet allerede i Hurdalsplattformen at vi vil gjennomføre et kraftfullt løft for yrkesfagene. Vi har allerede bevilget én milliard til yrkesfag og kvalifisering i år, sier kunnskapsminister Tonje Brenna.

LO, NHO og en rekke fylkeskommuner har ønsket et nasjonalt senter for yrkesfag.

Helsefagarbeider Therese Madelen (33) vil bli sykepleier: Får ikke poeng for fagbrevet

Behov for 90.000 fagarbeidere

– Vi vet at Norge kommer til å ha behov for 90.000 fagarbeidere innen 2035. Vi må sørge for at yrkesopplæringen er god og relevant, slik at flere velger yrkesfag og at de fullfører med fagbrev. Et nasjonalt senter for yrkesfag kan være et ledd i å nå disse målene, sier Brenna.

Det endelige ansvaret for innhold og struktur i videregående opplæring, og for elevenes og lærlingenes rettigheter skal fortsatt ligge hos fylkeskommunene og nasjonale myndigheter.

– Hva slags oppgaver et slikt senter skal ha og hvor det skal ligge, må utredes grundig. Men målet er at senteret skal bidra til å utvikle en langsiktig og målrettet fag- og yrkesopplæring av høy kvalitet, og at det kan være et kontaktpunkt for regionale, nasjonale og internasjonale aktører innen fag- og yrkesopplæringen, sier Brenna.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy