JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Håper de ansatte får ny jobb i kommunens barnehage

Siste: Elvebakken barnehage legges ned, ifølge eieren

Barna får plass i den kommunale barnehagen

Faximile

Etter streik og konflikter skal det nå være klart at Elvebakken barnehage legges ned.

2018061415045620230821171436

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Torsdag fikk kommunen beskjed om at barnehagen legges ned, ifølge Trønderavisas nettutgave (bak betalingsmur).

Så sent som onsdag ble det klart at eieren av Elvebakken barnehage har trukket søknaden om å redusere barnehagedrifta, og det var godt håp om at oppsigelsen av de tre fagforbundsmedlemmene skulle trekkes tilbake. De tre ble oppsagt etter den seks uker lange streiken.

Eieren vinglet

– Nå håper vi bare oppsigelsene blir trukket tilbake, sa rådgiver ved kompetansesenteret i Trondheim, Lise Ulseth til fagbladet.no i går.

Arnt Sigurd Kjøglum, nestleder i Fagforbundet Trøndelag sier til Fagbladet at det har vært vanskelig å være ansatt i barnehagen når eier mandag ville trappe ned driften, onsdag skulle den ikke reduseres og i dag skal den legges ned.

– Jeg tror ikke siste ord i denne sagaen er sagt, sier Kjøglum til fagbladet.no torsdag ettermiddag.

Har ikke sagt det direkte til ansatte

Han sier videre at eier ikke har fortalt dette direkte til de ansatte, men at de har fått vite dette gjennom samarbeidsutvalget i barnehagen. Her sitter både foreldre og eier.

– Barna har fått plass i den kommunale barnehagen i Inderøy kommune. Vi håper at de ansatte også vil få jobb i disse barnehagene, sier Kjøglum.

– Surrealistisk

Kjøglum forteller at de ansatte har hatt tøffe dager og har stått på i sin kamp for tariffavtale både for Fagforbundets medlemmer og for LOs medlemmer.

– Den siste uken har vært surrealistisk. Vi vet ikke hvor veien går vidre nå. Det kan komme flere episoder. Jeg synes det er ille at nedleggelsen ikke ble kommunisert direkte til de ansatte, sier han.

Oppsigelsene i Elvebakken barnehage: – Vi ser på dette som en form for hevn fra eier sin side

De ansatte i Elvebakken barnehage beholder tariffavtalen sin

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy