Sykepleier, lønn:

Sjukepleiarar i Oslo ville tent 60.000 meir på å jobbe i kommunen, ifølge undersøking

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Anna Granqvist

Ei undersøking frå Oslo Sjukepleiarforbund viser at sjukepleiarar som jobbar i NHO-bedrifter ville tent 60.000 kroner meir i snitt på å jobbe i kommunen.

2019010410230020190107132756

frifagbevegelse@lomedia.no

– Verksemdene i NHO Service og handel er tilbod som er lagt ut på anbod. Når du skal tene pengar å drifta, så er løn og pensjonsforhold noko du kan spare inn på. Det kan sjå ut som det er tilfellet her i Oslo, seier leiar Eli Gunhild By i Norsk Sjukepleiarforbund til NRK.

Undersøkinga er for NHO-bedrifter og viser at 95 prosent av sjukepleiarane ville tent meir på same jobb i kommunen, melder kanalen. I snitt er det 60.000 kroner i året og mest for dei med lengst ansiennitet. Spesialsjukepleiarar og avdelingssjukepleiarar er ikkje ein del av statistikken.

– At Oslo kommune betaler godt, har vi påpeika ved ei rekke høve, seier NHO-direktør Anne-Cecilie Kaltenborn til NRK.

Ina og Vigdis har samme jobb. Hvorfor tjener Vigdis 65.000 kroner mer enn Ina?

• Følg oss på Facebook

Undersøkinga kjem etter sjukepleiarstreiken som starta 25. oktober etter brot i meklinga på pleie- og omsorgsoverenskomsten. Sjukepleiarane kravde same løn og utteljing for ansiennitet i privat sektor som i kommunen.

Til slutt varsla NHO lockout, som ville betydd at 500 tilsette ville blitt stengde ute frå arbeidsplassane sine. Regjeringa greip derfor inn med tvungen lønsnemnd 20. november, slik at den såkalla Rikslønsnemnda fekk diktere kva løna blir.

Les også:

Ina (41) tjener rundt 100.000 kroner mindre enn Anita (48). Nå står slaget om hvor mye mer hun skal tape når hun blir pensjonist.

• Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy