Generalsekretær Harald Olimb Norman og forbundsleder Jan Davidsen med noen av de 32.000 underskriftene for «slippen» som Pensjonistforbundet har samlet inn.
Pensjonistforbundet
tips@fagbladet.no
Pensjonister som vil ha «slippen» i posten må reservere seg mot digital kommunikasjon ved å ringe telefon 800 30 300. Det er også mulig å reservere seg digitalt, eller få hjelp til å reservere seg digitalt fra nettsiden www.norge.no. Velg «digital borger» og reservasjon i nedtrekksmenyen. Legg inn fødsels- og personnummer og du har reservert deg mot digital kommunikasjon.
Pensjonistene får se slippen sin likevel
– Det er godt å se at demokratiet virker. Stortinget lovet at «slippen» skulle komme i postkassen fra 1. juli i år. Vi har ventet og ventet på hvordan dette skulle organiseres. Løsningen regjeringen har valgt er god. Nå regner vi selvsagt med at Nav følger opp, sier generalsekretær Harald Olimb Norman i Pensjonistforbundet.
Det var i desember 2016 at Nav sluttet å sende ut utbetalingsmeldingen, til store protester fra alderspensjonister og uføretrygdede. Pensjonistforbundet samlet inn 32 000 underskrifter for å få «slippen» tilbake. Og like før jul i fjor vedtok Stortinget at «slippen» skulle tilbake fra 1. juli.
Pensjonistforbundet vil ha en hånd på pensjonsrattet
Det var Ap, SV, Senterpartiet, KrF, Rødt og MdG som sikret flertall for forslaget, mot FrP, Høyre og Venstres stemmer.
REFSER: – Først og fremst er det Ap som må ta seg inn over seg at så mange LO-medlemmer ikke ser på oss som det naturlige valget, sier Trond Giske.
Ole Martin Wold
Barnetrygden øker med 2400 kroner i året for barn over seks år.
Martin Guttormsen Slørdal
NY UTSIKT: – At jeg tar ting med humor, er bare en overlevelsesgreie, sier Berit Hafsmo, som ble kastet ut fra Skitbyen og nå bor her, i en lavblokk et annet sted i Trondheim.
Berit Baumberger
NY RAPPORT: Fagbladet har fått innsyn i en spørreundersøkelse som 221 av landets 260 Nav-kontorer har svart på.
Ørn E. Borgen / NTB
HTV: Erik Borgersrud er hovudtillitsvald for Fagforbundet på Nav Gamle Oslo. – Dyrtid i samfunnet fører til auka utgifter til sosialhjelp. Samtidig kjem det mange flyktninger som treng vår assistanse, dette utfordrar oss. Vi må jobbe effektivt og godt innan dei økonomiske rammene vi har.
Anita Arntzen
KUNNSKAP: Som pårørende visste Henriksen at morens atferd var svært avvikende.
Kathrine Geard