Slik gikk det med Fagforbundets ordførerkandidater

NY ORDFØRER: Anne Kristin Førde blir Bremangers første kvinnelige ordfører. – På tide, mener hun.

NY ORDFØRER: Anne Kristin Førde blir Bremangers første kvinnelige ordfører. – På tide, mener hun.

Privat

Før valget kjempet minst fem av Fagforbundets tillitsvalgte om å bli ordførere for Arbeiderpartiet. Anne Kristin vant folkets stemmer i Bremanger.

2019091713275420190917132756

frf@fagbladet.no

Aps Anne Kristin Førde vant kampen i kommunen Bremanger i Sogn og Fjordane. 54-åringen mener selv at bakgrunnen som tillitsvalgt har rustet henne godt til rollen hun nå skal innta.

LES OGSÅ: Økt minstepensjon for enslige – men de med offentlig tjenestepensjon kan miste hele økningen

– Den evnen til å lytte til folk, den tror jeg blir veldig viktig. Samtidig som jeg har lært å være i forhandlinger og argumentere for hva jeg mener, den skoleringen jeg har fått av Fagforbundet har vært viktig, sier Førde til Fagbladet.

Første kvinnelige ordfører

Førde er opprinnelig utdannet som barne- og ungdomsarbeider, men har vært frikjøpt de siste årene da hun har vært både yrkesseksjonsleder og hovedtillitsvalgt i Bremanger. 3. oktober inntar hun ordførersetet etter Høyres Audun-Åge Røys, som kommunens aller første kvinnelige ordfører.

– Det var på tide, selvsagt! Men jeg håper jo ikke at det er derfor jeg er valgt. Om jeg er dame eller mann så håper jeg at folk har trua på at jeg kan gjøre en god jobb, at det er det som har gjort at vi har fått den tillitten, sier hun.

Tapte i Senterparti-land

En annen tillitsvalgt som kunne blitt ordfører var hovedtillitsvalgt i Oppland fylkeskommune, Live Langøygard (51), også hun fra Arbeiderpartiet. Ap mistet derimot ordførerplassen til fordel for Tverrpolitisk Bygdelistes Harald Sve. Heller ikke Tove Elise Olsen Frøland (54) fra Vindafjord i Rogaland nådde helt til topps, og Arbeiderpartiet tapte ordførerkampen også i denne kommunen.

– Vi bor i et virkelig Senterparti-land, så jeg er ikke skuffa, sier hun til Fagbladet.

Om Arbeiderpartiets nåværende ordfører Grete Sjøli i Nes i Akershus blir sittende, blir ikke avgjort før 8. oktober. Heller ikke Arbeiderpartiets nåværende ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, sitter helt sikkert i stolen.

«Men vi er i en positiv prosess», skriver han i en e-post til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy