SMALHANS: Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen må klare seg på en årslønn på 4,4 millioner hvis han trapper ned til halv stilling ved fylte 62 år.
Gorm Kallestad / NTB
redaksjonen@fagbladet.no
– Det er helt absurde tall og ordninger man har ordnet seg med. Tjene mye, jobbe lite: Det høres ut som noen har skutt gullfuglen, sier Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen til Dagens Næringsliv.
Hun mener Statkraft-sjefen bør si fra seg avtalen «hvis han er ute etter noe som helst offentlig anseelse».
LO-topp Jørn Eggum har kalt avtalen grotesk, mens Aps Terje Aasland mener styrer som inngår slike avtaler, må byttes ut.
• Anne (58) gikk i pensjonskassens uførefelle: Sitter igjen med minstesats etter 40 år i arbeidslivet
– Det er sånne typer avtaler vi ikke skal ha lenger. Det her viser at styret den gangen ikke forsto hvilke signaler og forhold de sender til omverdenen, sier han.
Styreleder Thorhild Widvey i Statkraft sier til avisen at «policyen er endret», og at det er slutt på slike avtaler. Rynning-Tønnesen selv har sagt at den lukrative klausulen fra 2010 er en gammel ordning i Statkraft, «som ble videreført av styret da jeg ble ansatt som konsernsjef».
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
Anita Arntzen
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat
MINISTERBESØK: Ingvild Kjerkol besøkte Emma Straub på St. Olavs hospital i forkant av sykehustalen. Fagforbundet krever flere lærlinger som Emma i norske sykehus.
John Olav Berdahl