JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre åpner for å øke trygder: – Jeg er ikke prinsipielt imot

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpner for å gi mer i trygd.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpner for å gi mer i trygd.

Terje Pedersen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpner for å gi mer i trygd, slik flere av Arbeiderpartiets fylkeslag har tatt til orde for.

2023041310080820230413100809

– Det er en del som ikke kan være i jobb av ulike årsaker, og de skal også ha grunnlag for et trygt liv. Derfor mener jeg at vi skal se på, og vi har sett på, og justert en lang rekke ordninger for å gjøre det mulig å klare seg uten jobb, sier Ap-leder og statsminister Støre til NRK.

33.000 uføre alderspensjonister taper mange tusen kroner i året

Senest i vinter avviste partilederen og regjeringen å øke utbetalingene permanent, men nå åpner han for å støtte partifellene som vil øke ytelser som uføretrygd og arbeidsavklaringspenger. Saken er ventet å skape debatt på landsmøtet om tre uker.

Nå må minstepensjonister og uføre vente. Viktig melding utsatt

Aftenposten har tidligere skrevet at så mange som 274 av 300 delegater kommer fra et fylkeslag som ønsker å øke trygdeytelsene. Flere fylkeslag krever en generell økning av ytelser som uføretrygd og alderspensjon og økte satser for sosialhjelp og økt barnetrygd.

Etter ni måneder har Anne ennå ikke fått noe svar om hva som skal skje med «uførefella»

– Det skal være slik at du kan leve et trygt liv også på de ytelsene. Det er en del av velferdsstaten. Og så har vi i løpet av fjoråret, i etterkant av pandemien, knyttet til høye strømutgifter, høye priser, gjort justeringer av en lang rekke satser, sier statsministeren.

– Jeg er ikke prinsipielt imot noe av dette – vi må se på dette samlet.

Men Støre advarer samtidig kraftig mot å sette debatten om økte ytelser opp mot arbeidslinjen, som er et politisk mål om at flest mulig skal klare seg i jobb, og at det skal lønne seg å jobbe framfor å motta trygd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy