Streikefaren skal være over - partene enige over 14 timer på overtid

MEKLER FORTSATT: Det er fortsatt usikkert om det blir storstreik. 449 av Fagforbundets frisører kan bli tatt ut i streik.

MEKLER FORTSATT: Det er fortsatt usikkert om det blir storstreik. 449 av Fagforbundets frisører kan bli tatt ut i streik.

Både TV2, VG og NRK melder om at det er enighet i meklinga. Ifølge VG er resultatet et lønnstillegg på mellom 3,1 og 3,2 prosent.

2019040108305520190410203756

ola.tommeras@fagbladet.no

Hva får jeg i kroner og øre om det blir tre prosent lønnstillegg? Sjekk utregninga

Storstreik varslet

LO og YS varslet plassfratredelse for nesten 25.000 medlemmer i forrige uke, etter at det ikke kom til enighet ved frivillig mekling i privat sektor. I helgen har forhandlere fra LO, YS og NHO sittet hos Riksmekleren og forsøkt å komme fram til enighet.

Oversikt over alle bedriftene som kan bli rammet (NHO)

Frisørene går foran

Fra Fagforbundet ville i første omgang 449 frisører fra totalt 157 salonger over hele landet ha blitt tatt ut i streik. Ved ytterligere uttak kunne streiken omfattet rundt 4.000 medlemmer.

– Når Fagforbundet har medlemmer i streik, så er hele Fagforbundet i streik, fastslo Mette Nord i en pressemelding før helga.

Ved disse salongene kan frisører gå i streik

En for alle

Hun oppfordret alle lokale fagforeninger å trå støttende til, dersom Fagforbundets frisører gikk ut i streik.

Av forslag til støtte og bistand ble nevnt å stå streikevakt sammen med de streikende, avlaste streikevaktene, ordne med mat og drikke samt ordne med praktiske løsninger på ulike utfordringer som kan oppstå.

Fagforeninger ble også bedt også sjekke om de har liggende streikevester og annet utstyr som de streikende kan bruke.

– Oppsøk gjerne salongene eller ta direkte kontakt med medlemmene på den enkelte salong og avtal hvordan dere kan bistå, skrev Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy