Arbeidsministeren får beskjed om ny offentlig tjenestepensjon:

Svarer de ansatte ja eller nei? Spenningen blir utløst onsdag ettermiddag

PENSJON: Avtalen om ny offentlig tjenestepensjon ble forhandlet ferdig natt til 3. mars. I morgen får arbeidsminister Anniken Hauglie svar på om medlemmene i de ansattes organisasjoner har sagt ja til avtalen.

PENSJON: Avtalen om ny offentlig tjenestepensjon ble forhandlet ferdig natt til 3. mars. I morgen får arbeidsminister Anniken Hauglie svar på om medlemmene i de ansattes organisasjoner har sagt ja til avtalen.

Per Flakstad

Klokka 15 onsdag ettermiddag får arbeidsminister Anniken Hauglie svar på om de ansattes organisasjoner godtar den nye avtalen om offentlig tjenestepensjon eller ei.

2018052215012620180523142619

per.flakstad@fagbladet.no

Både tilhengere og motstandere av avtalen har mobilisert i uravstemniongen og det er knyttet stor spenning til resultatet.

Pensjonsforhandlingene ble avsluttet med en hektisk innspurt natt til 3. mars, og avtalen er anbefalt av ledelsen i både LO, Unio, YS og Akademikerne.

Slik er forslaget til ny pensjonsordning i offentlig sektor

Offentlig tjenestepensjon er lovfestet for de statsansatte og for sykepleierne, mens det er en del av tariffavtalen i fylkene og kommunene. Samtidig er det enighet om at den skal være lik for alle offentlig ansatte.

Det kreves en lovendring for å etablere en ny offentlig tjenestepensjon, og den samme ordningen vil også bli skrevet inn som en del av de kommuneansattes tariffavtale.

Arbeidsminister Anniken Hauglie har sagt at det ikke er aktuelt å gå til Stortinget med forslag om en lovendring uten at alle de ansattes organisasjoner har gått inn for avtalen.

Leder i Fagforbundet Ung: – Risikosport å si nei til pensjonsavtalen

Medlemmene i både LO Kommune og i LO Stat hadde frist til 15. mai med å si sin mening om avtalen. Deretter er stemmene talt opp, og det er et samlet LO som skal gi sitt svar til arbeidsministeren.

Det samme gjelder de andre hovedorganisasjonene.

Akademikerne har ikke uravstemning, men en organisatorisk behandling. Medlemmene i LO og YS har sagt sin mening gjennom en uravstemning, mens i Unio har Sykepleierforbundet en organisatorisk behandling mens Utdanningsforbundet har uravstemning.

Slik gikk det da Kjersti og Kjetil møtte pensjonseksperten Steinar og fikk fyre løs med alt de lurte på

Siden det er hovedorganisasjonene som skal gi sitt svar til arbeidsministeren, og alle må være enige.

Det er derfor knyttet stor spenning til resultatet som skal offentliggjøres i morgen. Og den største spenning er det ved resultatene til store forbund som Fagforbundet, de statsansatte i Norsk Tjenestemannslag og Utdanningsforbundet.

– Ny offentlig tjenestepensjon er mer solidarisk enn dagens ordning

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy