JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykepleierforbundet:

Sykepleierne har inngått avtale om ekstra overtid under korona-krisa

Lill Sverresdatter Larsen har skrevet avtale med Spekter om økt bruk av overtid.

Lill Sverresdatter Larsen har skrevet avtale med Spekter om økt bruk av overtid.

Nanna Aanes Wolden

Sykepleierne tilbyr seg å jobbe mer overtid for å takle krisen rundt koronaviruset i Norge.

2020031512340020200315125754

helge@lomedia.no

Sykepleierne ved sykehusene inngikk lørdag en avtale om å kunne jobbe mer overtid.

Arbeidsgiverforeningen Spekter og Norsk Sykepleierforbund har gjort en sentral avtale om utvidede rammer for overtid. Avtalen kan sikre kvalifisert personell på kort sikt, og slik sørge for forsvarlig pasientbehandling.

Etter det FriFagbevegelse erfarer har Sykepleierforbundet tilbudt seg å jobbe ekstra overtid også i kommunesktoren, det vil si at KS og Oslo kommune er tilbud samme avtale.

Permittert på grunn av korona? Dette har du krav på

Arbeid etter avtalen godtgjøres i samsvar med gjeldende tariffbestemmelser for overtid.

Samme avtale er tilbudt kommunesektoren (KS) og Oslo kommune, men er ikke inngått på dette tidspunkt.

Fagbladets spesialside om koronaviruset

Løse utfordringene

Sykepleierforbundets leder Lill Sverresdatter Larsen forklarer hvorfor de gjør dette:

– Landet er i en alvorlig situasjon, og prognosene viser at vi går inn i en periode med vedvarende høy belastning på helsetjenesten. Våre medlemmer er trent på å håndtere denne situasjonen, og vet at det er viktig å disponere kreftene slik at vi klarer å opprettholde et forsvarlig tilbud over tid. De som står i frontlinjen, er best til å vurdere hvor balansepunktet til enhver tid er. Derfor er Norsk Sykepleierforbund innstilt på å løse utfordringene sammen med arbeidsgiver på samme måte som vi i dag har løst utfordringene i forhold til overtid, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen til FriFagbevegelse.

Smittvern

Hun er forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, som i flere år har advart mot sykepleiermangel og mangel på smittevernutstyr.

– Riksrevisjonen påpekte det samme i en rapport i november. Det er stor mangel på sykepleiere, hjelpepleiere og framfor alt riktig kompetanse rettet mot intensivbehandling. Det samme gjelder smittevernutstyr og legemidler. Det er et enormt stort trykk på sykehusene fra før. Det har vi advart mot i flere år. Beredskapen er for lav, sier Lill Sverresdatter Larsen til FriFagbevegelse.

Mangel på personell

– Den personellmangelen vi har i utgangspunktet vil vi bli forstørret midt oppe i en ekstremsituasjon. For at vi skal ha en god nok beredskap er det viktig at vi tetter gapet på personellsiden. Denne avtalen understreker at vi har for lite folk til vanlig. Ikke bare på grunn av koronasituasjonen, sier Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Tuva Moflag til FriFagbevegelse.

Ansatte som tar imot smittede koronapasienter, er helt avhengig av smittevernutstyr som er nødvendig for å hindre smitte, legger hun til.

Barnepass

Moflag er godt fornøyd med at det det tas hensyn til at helsearbeidere får barnehageplass og skole for sine barn, slik at de kan gå på jobb.

– Det er et riktig grep, men også helt nødvendig, mener hun.

Moflag ser at det er en ekstra kritisk situasjon med stort påtrykk på helsesektoren.

Oslo universitetssykehus har blant annet utlyst flere seksmåneders vikariater nå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy