JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

T-banefører Eivind kjørte de kongelige til Østmarka

FORNØYDE: Konsernsjef i Sporveien, Birte Sjule og T-banefører Eivind Mathisen var strålende fornøyd med reisevalget til det kongelige reisefølget.

FORNØYDE: Konsernsjef i Sporveien, Birte Sjule og T-banefører Eivind Mathisen var strålende fornøyd med reisevalget til det kongelige reisefølget.

Sporveien

Det ble en høytidelig dag på jobb for Eivind Mathisen.

2024051514234320240515143305

ida-kristin.tvedt@fagbladet.no

– Jeg har aldri før hatt med så mye politi om bord. Sikkerheten var i hvert fall godt ivaretatt. Og jeg har aldri før opplevd at så mange journalister har tatt bilde av T-banetoget jeg kjører. Det var stas!

Det sier T-banefører Eivind Mathisen.

Tirsdag kom danske kong Frederik og dronning Mary på sitt første statsbesøk til Norge. På programmet sto blant annet en tur i Østmarka.

Klokken 09.25 kjørte et T-banetog fra Stortinget T til Ulsrud T. Om bord var det danske kongeparet og det norske kronprinsparet, den norske og den danske miljøministeren, Oslos ordfører, og et titalls journalister.

– Et godt og miljøvennlig reisevalg

På Stortinget T-banestasjon ble det danske kongeparet og norske kronprinsparet ønsket velkommen om bord av Sporveiens konsernsjef Birte Sjule.

UT PÅ TUR: De kongelige tok T-banen til Ulsrud.

UT PÅ TUR: De kongelige tok T-banen til Ulsrud.

Sporveien

Dermed måtte den travle T-banestasjonen holde stengt for vanlige reisende i morgenrushet.

Sjule skryter av kollegaene sine i Sporveien, og sier at de gjør en kjempejobb med å frakte alle dit de skal så effektiv og enkelt som mulig.

– Da er det ekstra stas at det danske kongeparet og det norske kronprinsparet valgte å reise kollektivt og bærekraftig i dag; ikke helt ulikt H.K.H. Kronprinsens bestefar Kong Olav i sin tid. 

I 2023 reiste 112 millioner mennesker med T-banen, ifølge en pressemelding fra Sporveien. De jobber med å øke antall avganger med hele 20 prosent.

Det gjør de ved å kjøpe seg inn i nye T-banevogner, oppgraderer til nytt signalanlegg, oppgraderer Majorstuen T-banestasjon og forbereder seg på å ta i bruk Fornebubanen om noen år.

Selskapet driver stort på Vestbredden. Nå skal de levere nye T-banevogner i Oslo.

Sporveiens mål er at fram mot 2030 skal målet være at 140 millioner reiser med T-banen årlig.

T-baneutbyggingen som pågår nå er den største siden utbyggingen av T-banen ble bygget ut til Oslos østkant på 1960–70 tallet.

«Deres Majesteter. Neste stopp er Ulsrud»

Det var T-banefører Eivind Mathisen som fikk det ærefulle oppdraget om å kjøre ekstraavgangen med T-banen til Ulsrud.

Ved avgang fra Stortinget T-banestasjon, lød det over høyttaleranlegget:

«Deres Majesteter. Deres Kongelige Høyheter. Velkommen til Sporveien og denne avgangen til Ulsrud T-banestasjon. Reisetiden er 19 minutter. Vi ønsker dere en behagelig tur.»

OSLO: Det var en annerledes dag på jobben for Sporveien.

OSLO: Det var en annerledes dag på jobben for Sporveien.

Sporveien

Og ved ankomst Ulsrud T-banestasjon:

«Deres Majesteter. Deres Kongelige Høyheter. Neste stopp er Ulsrud T-banestasjon. Vi takker for turen!»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy