Tilskudd til private barnehager:

Tilskudd til private barnehager: Oslo kommune risikerer smell på 100 millioner

SKOLEBYRÅD: Inga Marte Thorkildsen.

SKOLEBYRÅD: Inga Marte Thorkildsen.

Sidsel Valum

Oslo kommunes vurdering av tilskudd til private barnehager for 2018 er feil, mener Fylkesmannen i Oslo og Viken. – En 100-millionersskandale, ifølge PBL.

2020061011225020200610112303

Direktør Anne Lindboe i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) kaller konklusjonen til Fylkesmannen den viktigste seieren i forbundets historie.

At tilskuddene for 2018 er vurdert feil, vil også få konsekvenser for tilskuddene for 2019 og 2020. Lindboe sier til barnehage.no, som først omtalte saken, at kommunens feilberegninger kan føre til at de må ut med nærmere 100 millioner kroner.

Private barnehager får friere tøyler for å ta ut overskudd

– Når det gjelder feilberegning av tilskudd, er dette den største skandalen noensinne. PBL har aldri vært borti at en kommune har holdt så store summer borte fra barna, sier Lindboe.

Byråd for oppvekst og utdanning i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier til barnehage.no at kommunen har beregnet tilskuddet slik de mener er korrekt.

Hun mener klagen omhandler temaer som ikke er tydelig regulert, og peker på at også statlige myndigheter har vært i tvil, og at Fylkesmannen har ventet i nærmere to år på en tolkningsuttalelse fra Utdanningsdirektoratet før de behandlet saken.

– Vi har nettopp mottatt vedtaket fra Fylkesmannen. Nå skal vi gå nøye gjennom det og studere det i detalj. Vi trenger litt tid til å vurdere konsekvensene av vedtaket og må komme nærmere tilbake til hvordan det skal følges opp. Jeg registrerer at PBL allerede har gjort opp fasit for hvilke summer de mener kommunen nå skal betale, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy