JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil teste ut seks timers arbeidsdag for barnehageansatte – uten redusert lønn

TESTER: En barnehage i Oslo skal teste ut sekstimersdag for de ansatte. (Bildet er ikke fra den aktuelle barnehagen.)

TESTER: En barnehage i Oslo skal teste ut sekstimersdag for de ansatte. (Bildet er ikke fra den aktuelle barnehagen.)

Colourbox

Lillo gård barnehage på Sagene er foreslått for et toårig prøveprosjekt med redusert arbeidstid i Oslo, uten redusert lønn, melder NRK.

2022091908312820220919083128

Oslo-byrådet ble i fjor enig med Rødt om å teste ut sekstimersdagen, og nå melder NRK at barnehagen i bydel Sagene er foreslått som testprosjekt.

Det er satt av om lag 10 millioner kroner for å kompensere for utgiftene som vil komme med økt bemanning og til følgeforskning.

– Dette er et godt verktøy for å se om vi kan få folk til å jobbe litt lenger og gå av med pensjon litt seinere, rett og slett stå litt lenger i arbeidslivet, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til NRK.

Forsøket omtales som mulig første skritt på veien mot en generell arbeidstidsreduksjon i samfunnet.

I april 2007 ble det mye oppmerksomhet da Tines sentrallager på Heimdal i Trondheim la om til sekstimersdag og reduserte til 30 timers arbeidsuke for alle ansatte. De ansatte fikk beholde lønna, selv om de var på jobb 20 prosent mindre. Prøveprosjektet ble innført som fast ordning, men så droppet igjen i november 2019.

Kravet om sekstimersdag har ifølge Fagbladet vært framsatt av yrkesgrupper i Norge i rundt hundre år. LO reiste for første gang krav om sekstimersdag i 1931.

©NTB

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy