JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg2019

– At MDG i det hele tatt snakker med Venstre om samarbeid viser at det ikke er et parti for arbeidsfolk

Leder i Fagforbundet pleie og omsorg Oslo, Siri Follerås

Leder i Fagforbundet pleie og omsorg Oslo, Siri Follerås

Skjalg Bøhmer Vold

Fagforbundets Siri Follerås leder 7500 ansatte i pleie- og omsorgssektoren. Hun liker dårlig MDGs flørt med Venstre i Oslo.

2019091609420020230821171436

helge@lomedia.no

Rødt har vært støtteparti for det rødgrønne byrådet i Oslo de fire siste årene. For å få flertall i det nye bystyret, må dagens bystyre enten gå til Venstre eller til Rødt, begge med fire representanter i det nye bystyret.

MDG og Venstre

Dagsavisen har snakket med sentrale kilder i både MDG og Venstre, som nå bekrefter at det har vært kontakt mellom de to partiene med tanke på samarbeid.

For leder i Fagforbundet pleie og omsorg Oslo, Siri Follerås, er det nærmest en provokasjon å vurdere å innlemme Venstre i byrådet.

– Venstre har gjennom tidligere politisk ledelse stått for en massiv privatisering og kommersialisering av sykehjem. Vi vil ikke være noe som helst glade for å få de inn i byrådet, sier Siri Follerås til FriFagbevegelse.

Helsefagarbeidere merker på kroppen hvem som styrer i hovedstaden: Arnelle får snart 60.000 mer i lønn

– Kan tape tusenvis av kroner

– Våre medlemmer vil tape tusenvis av kroner i måneden ved en eventuell kommersialisering. At MDG i det hele tatt snakker med Venstre med tanke på et samarbeid, viser at partiet ikke er et parti for arbeidsfolk, mener Follerås.

Venstres toppkandidat i Oslo, Hallstein Bjercke, har ikke besvart henvendelser fra FriFagbevegelse i løpet av helgen.

Follerås har også liten tro på at det er aktuelt for Raymond Johansen eller Arbeiderpartiet å innlemme Venstre i et politisk samarbeid i Oslo.

MDG i Oslo har uttalt at de er kritiske til å ta ut profitt fra barnehager og sykehjem, men deler ikke Rødts iver etter å forby kommersielle tjenester.

– På enkelte områder mener vi det kan være en fordel med et mangfold i tilbudet og vil gjerne legge til rette for ideelle tilbydere, har Einar Wilhelmsen, fylkesleder i Oslo, skrevet i en mail til FriFagbevegelse.

For første gang på 48 år har en Arbeiderparti-ledet koalisjon blitt gjenvalgt i Oslo

Anbefalte ikke Ventre og MDG før valget

Fagforbundet i Oslo anbefalte før valget sine medlemmer om å stemme på Arbeiderpartiet, SV eller Rødt. Ikke Senterpartiet, og heller ikke MDG.

LO i Oslo innlemmet imidlertid MDG i sine anbefalinger.

Disse kommersielle sykehjemmene kan bli kommunale igjen hvis det nye byrådet vil. Da får de anstatte høyere lønn

– Bedre med oss

Venstres toppkandidat i Oslo, Hallstein Bjercke, har tidligere uttalt at han er overrasket over at ikke Arbeiderpartiet har kontaktet Venstre tidligere, og viser til budsjettstriden mellom byrådet og Rødt. Han mener byrådet hadde hatt en enklere jobb med å finne flertall i bystyret med Venstre, enn med Rødt.

SV har på sin side ønsket å innlemme Rødt i byrådet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy