JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om ny tjenestepensjon for 800.000 ansatte i stat og kommune

FORHANDLERE: . Fra venstre: Tor Arne Gangsø, forhandlingsleder i KS, leder i Fagforbundet Mette Nord, Unio-leder Ragnhild Lied og Kari Sollien, leder i  Akademikerne

FORHANDLERE: . Fra venstre: Tor Arne Gangsø, forhandlingsleder i KS, leder i Fagforbundet Mette Nord, Unio-leder Ragnhild Lied og Kari Sollien, leder i Akademikerne

Per Flakstad

Partene er enige om ny offentlig tjenestepensjon. Pressekonferanse klokka 13.

2018030311570020230821171436

knut.nygaard@fagbladet.no

Ifølge NTB har alle involverte organisasjoner gått inn for å anbefale resultatet de hadde med seg fra arbeids- og sosialdepartementet sent frdag kveld. NRK har fått bekreftet at det nå er enighet om en ny pensjonsavtale i offentlig sektor.

Det er annonsert en pressekonferanse klokka 13 lørdag, og detaljene rundt avtalen blir trolig kjent da.

Saken vil bli oppdatert etter pressekonferansen.

Avtalen er en påslagsmodell som Fagbladet og andre medier har skrevet om siden forhandlingene startet 7. februar. En av de vanskeligste sakene å bli enige om var ny offentlig AFP.

Du kan lese mer om påslagsmodellen her:

Ti ting du må vite om offentlig tjenestepensjon

Ifølge NRK blir ny AFP i offentlig sektor i hovedsak lik den ordningen som finnes i privat sektor. Arbeidstakersiden har fått gjennom at det også skal innføres en betinget tjenestepensjon for dem som ikke har ordinær AFP. I tillegg skal det innføres et såkalt slitertillegg for dem som av helsemessige eller andre grunner ikke kan øke pensjonen sin ved å stå lenge i jobb. Dette var et viktig element for arbeidstakerorganisasjonene å få gjennomslag for.

Forslaget skal nå ut til uravstemning.

Pensjonsreformen som ble innført i 2011, ble bare delvis gjennomført i offentlig sektor etter at forhandlingene om offentlig tjenestepensjon strandet i 2009. I mellomtiden har ordningen blitt stadig dårligere for de yngre årskullene på grunn av innføringen av såkalt levealdersjustering.

Slik kan du unngå AFP-smellen

LO vil sikre sliterne en bedre pensjon. Her er alle kravene fra LO i årets lønnsoppgjør

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy