JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En av Oslos kjæreste artister med ny sang til rødgrønt styre: – En by for de mange og ikke de få

https://www.youtube.com/watch?v=m7yA1yuSlDA&t=245s

Den skinnende elva

På sine voksne dager har olsogutten med bandet Bjølsen Valsemølle blitt stadig mer politisk. Byrådsleder Raymond Johansen digger både låta og bandet.

2019052914590020190529190905

knut.nygaard@fagbladet.no

– «Den skinnende elva» er min hyllest til hjembyen Oslo, sier Trond Ingebretsen – plateklar igjen i disse dager.

Fagbladet møter ham ved Vaterlandsbrua i Oslo sentrum, et sted som både er sentralt i byen og i Ingebretsens sangunivers som frontfigur i bandet Bjølsen Valsemølle.

Det er bare noen få dager til bandet slipper ny plate – «Sanger om kjærlighet».

Hyller Raymond og Lan

– Låta er en hyllest til det rødgrønne bystyret som leder denne byen. Marianne, Raymond og Lan er med i teksten. De har hørt låta og er begeistra. Jeg ønsker å få denne låta ut til flest mulig folk, sier Ingebretsen.

– Ikke minst nå før kommunevalget som kommer til høsten. Jeg setter veldig pris på den utviklinga som Oslo er inne i, og det er en svært viktig og personlig sak for meg at vi holder fortet framover, sier artisten.

Raymond digger låta

– Dette er dritkult. Jeg er en stor fan av Bjølsen Valsemølle. Ikke minst er «Vålerenga kjerke» en av våre store familiesanger. Jeg er veldig glad for at Oslo-patrioter som Trond Ingebretsen og Bjølsen valsemølle støtter byrådet og liker retningen vi tar byen i, sier Raymond Johansen i en e-post til Fagbladet.

– Jeg er en stor fan av Bjølsen Valsemølle, sier Byrådsleder Raymond Johansen.

– Jeg er en stor fan av Bjølsen Valsemølle, sier Byrådsleder Raymond Johansen.

Ole Palmstrøm

Trond Ingebretsen og bandet Bjølsen Valsemølle har gjennom årene siden 1975 levert en rekke perler som i dag står sterkt i rekka av sanger Oslo-patrioter trykker til sitt hjerte. Ikke minst har Trond Ingebretsen skrevet låta «Vålerenga kjerke», som blir avspilt før alle hjemmekampene til fotballaget Vålerenga.

Politiske tekster

De siste årene har Oslo-gutten blitt mer politisk i sitt virke. For fire år siden møtte han Fagbladet i forbindelse med sin forrige plate.

Tekstene på den skiva handler om norsk våpenproduksjon, sabotørene i Osvald-gruppa, Palestina og kjærlighet på tvers av landegrenser.

Se videoen der Ingebretsen synger til sitt eget barnebarn

– Jeg har vel blitt så gammel at jeg ikke trenger å legge fingrene mellom lenger. Jeg vil åpne folks øyne for disse sakene, sa Trond Ingebretsen til Fagbladet den gangen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy