JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Den nye sjefen mente de ansatte i barnehagen tjente for lite. Da ordnet han tariffavtale.

TARIFFAVTALE: Både styrer Magnus Thorud og barne- og ungdomsarbeider Vanessa Høgvard gleder seg over at Fiskevollen musikkbarnehage har fått på plass tariffavtaler for både Fagforbundets og Utdanningsforbundets medlemmer.

TARIFFAVTALE: Både styrer Magnus Thorud og barne- og ungdomsarbeider Vanessa Høgvard gleder seg over at Fiskevollen musikkbarnehage har fått på plass tariffavtaler for både Fagforbundets og Utdanningsforbundets medlemmer.

Per Flakstad

Da Magnus Thorud ble ansatt som styrer, oppdaget han at de ansatte hadde lavere lønn og pensjon enn i de kommunale barnehagene.

2019012812193320190410203756

per.flakstad@fagbladet.no

Fra 1. februar har Vanessa Høgvard en tariffavtale som sikrer barne- og ungdomsarbeideren samme lønn som ansatte i Oslo kommune. I tillegg har hun fått en pensjonsavtale etter hybrid-modellen som de har i barnehagekjeden FUS. Den er langt bedre enn den ordningen barnehagen hadde tidligere.

Konkurransedyktige betingelser

Fiskevollen Musikkbarnehage i Oslo er en foreldreeid privatbarnehage med plass til 26 barn. Nå har de åtte ansatte fått tariffavtale med både Fagforbundet og Utdanningsforbundet. Det kan de takke styrer Magnus Thorud for.

Han har selv mange år bak seg som organisert i Utdanningsforbundet, og da han ble ansatt som styrer i 2014, begynte han å jobbe for at de ansatte skulle ha konkurransedyktige betingelser.

Tanya fikk fast jobb i stedet for ny vikarkontrakt

– Alle kjenner kjørereglene

– Jeg oppdaget at de ansatte hadde lavere lønn enn i de kommunale barnehagene, og ikke minst hadde de en mye dårligere pensjonsavtale. Jeg mener dette er viktig når vi skal rekruttere dyktige ansatte og gi barna et godt tilbud. Derfor tok jeg det opp med styret, sier han til fagbladet.no.

Thorud opplevde at han ble hørt, spesielt siden barnehagen var i ferd med å søke etter en pedagogisk leder, og da ble det viktig å tilby konkurransedyktige betingelser.

– Vi har en godt og ansvarlig styret, og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi sammen har klart å få ryddige og gode arbeidsbetingelser for de ansatte. Dette gjør også jobben min som styrer enklere siden alle vet hvilke kjøreregler som gjelder, sier han.

Tok fagskole: Nå kan Hilde mest om barn med særskilte behov

– Pensjon er viktig

En tariffavtale gir de ansatte rettigheter, men også plikter. Det synes Fagforbundet-medlem Vanessa Høgvard er bra.

– Nå har alle de ansatte samme regler å forholde seg til. Det er forutsigbart, og jeg opplever det som at hele driften av barnehagen er profesjonalisert, sier hun.

Gjennom arbeidet med å få en tariffavtale på plass har hun også blitt mer bevisst på hva rettigheter og plikter betyr for et ryddig arbeidsliv. Ikke minst har 23-åringen forstått hva det betyr å ha en god pensjonsordningen.

– Det er jo sånt som få i min alder tenker på. Men det er jo kjempeviktig, sier hun.

Slik gikk det da Kjersti og Kjetil møtte pensjonseksperten Steinar og fikk fyre løs med alt de lurte på

Viktig for kvaliteten

– Vi er veldig opptatt av å gi barna her et høykvalitetstilbud. Etter mitt syn er organisering og konkurransedyktige betingelser for å få tak i de best kvalifiserte ansatte et viktig ledd i dette arbeidet, sier Magnus Thorud.

Førstelektor: – Barnehageansatte må bli flinkere til å bruke digitale verktøy på en pedagogisk måte

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy