JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt lønnsoppgjør klart: Her får de minst 7000 kroner mer

Norges bank

Helsefagarbeidere, sykepleiere og andre yrkesgrupper i private og ideelle helseinstitusjoner som er organisert i arbeidsgiverforeningen Virke, har fått et lønnstillegg på 7000 kroner eller 2,1 prosent.

2019120613092520230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Oppgjøret for private og ideelle helseinstitusjoner innenfor spesialisthelsetjenesten har fått det samme resultatet som Rikslønnsnemndas kjennelse i Spekter-oppgjøret.

Seier i rikslønnsnemnda: Tillitsvalgte rørt til tårer: – Dette betyr voldsomt mye for veldig mange

De ansatte i de Virke-organiserte institusjonene har allerede offentlig tjenestepensjonsordning med pensjon fra første krone, så det var ikke en del av dette oppgjøret.

Oppgjøret omfatter helsefagarbeidere, hjelpepleiere, sykepleiere, helsesekretærer, ikt-ansatte, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, portører, teknikere og byggdriftere.

Faktisk.no: 30 prosent har hatt reallønnsnedgang siden 2013

Minst 7000 i lønnstillegg

For stillinger uten krav til formell utdanning og fagbrev eller tilsvarende med og uten autorisasjon er partene blitt enige om et generelt tillegg på 7000 kroner. Ny minstelønn for fagarbeidere med 10 års ansiennitet er 430.000 kroner i året.

For ansatte i stillinger som krever tre års høyskoleutdanning er det gitt et tillegg på 2,1 prosent. Ny minstelønn for ansatte med ti års ansiennitet er 500.000 kroner i året.

Det samme gjelder stillinger som krever ytterligere spesialutdanning. Her er ny minstelønn for ansatte med ti års ansiennitet 538.000 kroner i året.

De generelle tilleggene er inkludert i de nye minstelønnssatsene.

Alle med lederstillinger får i tillegg en lønnsøkning på 0,5 prosent, samlet 2,6 prosent.

På dette sykehuset dobler de antall helsefagarbeidere

Lønnstillegg fra 1. august

Alle tillegg er gitt med virkning fra 1. august i år, det samme som Rikslønnsnemnda fastsatte for ansatte ved sykehus og helseinstitusjoner som er organisert i Spekter.

Se alle detaljene på Fagforbundets tariffside

Oppgjøret for spesialisthelsetjenesten i Virke omfatter medlemmene i Fagforbundet, FO og Creo i LO og YS-forbundene Delta og Parat.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy