JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unio gir Mette Nord støtte mot Fellesforbundet: – Dette er noe vi er vant til å høre fra arbeidsgiversiden

STØTTE: Mette Nord (nr. 2 fra venstre) får støtte har Ranghild Lied i Unio (nr. 2 fra høyre). Her står de sammen med forhandlingsleder i KS Tor Arne Gangsø (til venstre) og leder i Akademikerne Kari Sollien.

STØTTE: Mette Nord (nr. 2 fra venstre) får støtte har Ranghild Lied i Unio (nr. 2 fra høyre). Her står de sammen med forhandlingsleder i KS Tor Arne Gangsø (til venstre) og leder i Akademikerne Kari Sollien.

Per Flakstad

Unio-leder Ragnhild Lied mener Jørn Eggum går over grensen når han som leder i en arbeidstakerorganisasjon ber medlemmer i andre forbund om å moderere seg.

2019030111391020230821171436

tips@fagbladet.no

– Det Jørn Eggum sier er noe vi er vant til å høre fra arbeidsgiversiden i Norsk Industri. At en leder i en arbeidstakerorganisasjon går ut på denne måten, er overraskende, sier Ragnhild Lied til Dagens Nærinsliv. Hun er leder i Unio, som organiserer arbeidstakere med høyere utdanning.

– Fellesforbundet setter lavtlønte kvinner opp mot industriarbeiderne, sier rystet leder av Norges største fagforbund

Hun legger til at Eggum går over grensen for hva som er forventet av andre arbeidstakere når organisasjonene er på vei inn i et lønnsoppgjør.

– Og i alle fall når det gjelder et tariffområde som i år etter år har sakket akterut, og som heller ikke i det året han peker på har ligget over rammen for den konkurranseutsatte industrien, de såkalte frontfagene, sier hun til avisen.

Unio organiserer blant andre lærere, sykepleiere, barnehagelærere og andre yrkesgrupper som er ansatt i stat og kommuner. Lied har ikke tenkt å ta inn over seg oppfordringen fra Jørn Eggum om å besinne seg i årets mellomoppgjør.

Sjekk hva andre forbundsledere og tillitsvalgte i offentlig sektor svarer

– Industrien har ikke holdt seg til rammen for frontfagene når funksjonærene tas med i regnestykket. Dette har ført til at offentlig sektor har sakket etter og har et lavere lønnsnivå enn i privat sektor. Det er der den store utfordringen ligger, mener Lied.

– Det er tydelig at Eggum ikke er opptatt av gode oppgjør i offentlig sektor, sier hun til DN.

I en SMS til avisen skriver Eggum at han ikke angriper andre fagforeninger, men at LO har et system der ulik lønnsutvikling skal rettes opp.

– Hvis privat sektor hadde dratt fra offentlig sektor, ville vi akseptert at offentlig sektor hadde blitt korrigert i senere oppgjør, skriver han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy