Streiken er over:

De ansatte i Elvebakken barnehage beholder tariffavtalen sin

FIKK TARIFFAVTALE: De vant fram til slutt og fikk den tariffavtalen de har streiket for i snart seks uker.  Fra venstre: Barne- og ungdomsarbeider Ingrid Hangmark, leder av Fagforbundet Inderøy, Bente Pedersen og barne- og ungdomsarbeider Camilla Anshus.

FIKK TARIFFAVTALE: De vant fram til slutt og fikk den tariffavtalen de har streiket for i snart seks uker. Fra venstre: Barne- og ungdomsarbeider Ingrid Hangmark, leder av Fagforbundet Inderøy, Bente Pedersen og barne- og ungdomsarbeider Camilla Anshus.

Lena Knutli

Etter å ha streiket i nesten seks uker, gikk barnehageeieren med på at de ansatte beholder tariffavtalen sin. Dermed er streiken over.

2018052308390020180523083925

tips@fagbladet.no

Etter tvungen mekling i tirsdag ble det klart at eieren av Elvebakken barnehage på Inderøy gikk med på å videreføre de ansattes tariffavtale. Dette var også målet som de ansatte har streiket i nesten seks uker for å oppnå.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundets politiske ledelse. Hun har vært ledelsens representant i meklingen.

Eier vil heller legge ned barnehage enn å ha tariffavtale

– De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetenede har krav på, sier hun på Fagforbundets nettside.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy