Tariffoppgjøret 2018

Fristen snart ute i forhandlingene for ansatte i kommunene og i Oslo

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Også i Oslo er det forhandlinsinnspurt i kveld. Fristen for å bli enige er ved midnatt.

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Også i Oslo er det forhandlinsinnspurt i kveld. Fristen for å bli enige er ved midnatt.

Ola Tømmerås

Ved midnatt går fristen for å bli enige i kommuneoppgjøret ut. Partene skal være innstilt på å få til en løsning.

2018043013440020180430133903

per.flakstad@fagbladet.no

Etter det Fagbladet erfarer er det ingenting som tyder på at bruddet i oppgjøret for de statsansatte har påvirket forhandlingene for de kommuneansatte.

Derfor krever Fagforbundet kronebeløp for deg i lønnsoppgjøret

Etter at kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS la fram sitt andre tilbud 25. april, har partene jobbet iherdig med å bli enige om en forhandlingsløsning.

Forhandlingsleder Mette Nord var ikke fornøyd med det økonomiske tilbudet: – Det ligger ganske langt unna de kravene vi har stilt, sa hun.

Samtidig uttalte hun at tilbudet var et grunnlag å forhandle videre på. At partene fortsatt sitter i forhandlinger bare et halvt døgn før fristen for å bli enige utløper, tyder på at både de ansattes organisasjoner og arbeidsgiverne ser muligheten for å bli enige om et anbefalt resultat.

Denne uka starter lønnsforhandlingene i offentlig sektor: Nå skal det forhandles for de fleste av Fagforbundets 361.000 medlemmer

– Vi er i forhandlinger og i gang med innspurten. Det har vært konstruktive sonderinger i løpet av helgen, men det er for tidlig å si om vi klarer dette, sa avdelingsdirektør Hege Mygland i KS til NTB mandag morgen.

Dersom det blir brudd, går oppgjøret til mekling. Meklingsfristen er natt til 24. mai, den samme som for staten.

Oslo: De ansatte vil ha forhandlingsrett på pensjon

Oslo kommune er et eget tariffområde. Også der sitter partene fortsatt i forhandlinger. Fagforbundet og de andre LO-forbundene har slått seg sammen i Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). De leverte tredje runde med krav torsdag i forrige uke.

Fristen for å bli enige om et forhandlingsresultat er også for dem ved inngangen til 1. mai.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy