JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Er du klar til valgdagen? Slik stemmer du

colourbox


2019090609412120190909082140

tips@fagbladet.no

FØR DU STEMMER

Husk legitimasjon, for eksempel pass og førerkort eller bankkort med bilde. Alle har fått valgkort i posten. Det er ikke nødvendig å ha det for å stemme, men det kan gå raskere om du tar det med.

I STEMMELOKALET

I valglokalet er det en vakt som ordner køen. Vent på din tur og gå til det avlukket som du blir anvist til. Der finner du lister fra alle partier som stiller til valg i din kommune og i ditt fylke.

PERSONSTEMMER

Du kan føre opp en kandidat fra et annet parti som du ønsker å gi en personstemme. Dette blir gjerne kalt en «slengerstemme». Dette gjør du ved å skrive navnet til personen i et eget felt nederst på listen du har valgt.

ENDRE STEMMESEDDEL

Hvis du vil, kan du gi personstemme til en eller flere av kandidatene på partilisten. Dette gjør du ved å sette et kryss i ruten foran navnet til kandidaten.

Brett stemmeseddelen med partinavnet inn og feltet for stempling ut. Det skal ikke brukes konvolutt eller annet omslag rundt stemmesedlene.

REGISTRERING

Gå til en valgmedarbeider og vis legitimasjon. Valgmedarbeideren krysser deg av i manntallet og stempler utsiden av stemmeseddelen. Den må ha stempel for å bli godkjent.

Legg den stemmeseddelen i valgurnen.

FORHÅNDSSTEMME

Det er mulig å forhåndsstemme fra og med 12. august til og med 6. september. I denne perioden kan du stemme i det forhåndsstemmelokalet du måtte ønske i hele landet.

Hvis du lurer på hvor du kan forhåndsstemme, finner du en oversikt over valglokaler og åpningstider på nettsiden «valg.no/valglokaler».

FORHÅNDSSTEMME I EN ANNEN KOMMUNE:

Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din får du utdelt en stemmeseddel som er påført partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må krysse av for eller skrive på hvilket parti du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen.

Flere saker om valget:

Dette må du vite om fylkestingsvalget. Her er fem spørsmål og svar

Se hva du bør stemme for å få det som du vil

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy