JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renovatør kløyvde tommelen

Arbeidstilsynet etterforsker arbeidsulykke

Veireno fikk arbeidsulykke første dag

DIRIGERTE: Glenn Ingebretsen stoppet flere som hoppet opp på kanten for å tømme bilen manuelt. - Livsfarlig. De har ikke fått nok opplæring, mener han.

DIRIGERTE: Glenn Ingebretsen stoppet flere som hoppet opp på kanten for å tømme bilen manuelt. - Livsfarlig. De har ikke fått nok opplæring, mener han.

Werner Juvik

Arbeidstilsynet har åpnet en tilsynssak etter at en renovasjonsansatt hos Veireno fikk kløvd tommelen da han skulle tømme renovasjonsbilen på Haraldrud mottaksstasjon i Oslo mandag.

2016100513050020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Mandag var første dag for renovasjonsselskapet Veireno i Oslo. Oppstarten var preget av kaos og frustrasjon, og renovatørene fikk ikke med seg alt søppelet de skulle. Allerede på en av de første tømmingene ved avfallsanlegget på Haraldsrud gikk det galt. Det var også flere livsfarlige situasjoner ved avfallsanlegget.

– Dette er ren, skjær galskap

Arbeidstilsynet har åpnet en tilsynssak etter at en renovasjonsansatt hos Veireno fikk kløvd tommelen da han skulle tømme renovasjonsbilen på Haraldrud mottaksstasjon.

Fra mandag hentes søpla i Oslo billigere enn noen gang

– Sjåføren sleit med å få mekanismen til å fungere, og klaget over at de ikke hadde fått opplæring i hvordan å bruke nytt utstyr. Så skrek han til. Handa gikk i luka og tommelen kløyvdes på langs, fortalte Kenneth Thon, som hadde vakt på mottaket på formiddagen. Han måtte ta seg av den uheldige sjåføren og kjøre ham til legevakta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FULL STOPP: Trikkene sto i kø mens stressede renovatører løp fram og tilbake mellom bruksanvisning på nettbrett og styringsknapper. De fleste hadde problemer med mekanismene på de nye bilene. Veireno mener alle har fått korrekt opplæring.

FULL STOPP: Trikkene sto i kø mens stressede renovatører løp fram og tilbake mellom bruksanvisning på nettbrett og styringsknapper. De fleste hadde problemer med mekanismene på de nye bilene. Veireno mener alle har fått korrekt opplæring.

WERNER JUVIK

Du betaler ekstra for avfallselskapenes profitt

Saken er nå meldt inn til Arbeidstilsynet, som nå altså har åpnet tilsynssak.

Tilsynsleder Erik Beck ved Arbeidstilsynet Oslo opplyser at de har hatt møte med ansatte på mottaksstasjonen og ansatte i Veireno og med arbeidsgiver.

Nykommer dundrer inn i avfallsmarkedet

– Vanlig prosedyre er at vi går gjennom hva som har skjedd og vurderer skadeforebyggende tiltak. Sannsynligvis etter en slik hendelse vil arbeidgiver få pålegg fra Arbeidstilsynet, med noen ukers frist for gjennomføring og tilbakemelding.

– En gang var dette en kremjobb

På generelt grunnlag kan det i særlig alvorlige tilfeller også bli aktuelt med en politianmeldelse, men tilsynslederen kan ikke si noe om det vil være en aktuell problemstilling i denne saken.

– Ved gjennomgåelse av ulykken og rapportering av denne, så framkommer det av forklaring fra renovatøren selv, at han og hans kollega på bilen ikke har fulgt HMS-prosedyrer som de kjenner godt til, sa HR-direktør Kirsten Bates til fagbladet.no tirsdag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy